Mand med machete og hammer sætter ild til svensk migrantlejr

To er såret, og tre campingvogne er brændt ned efter voldsomt angreb på migrantlejr i Göteborg.

Politiet jagter nu gerningsmanden, der stak af efter at have sat ild til campingvogne og telt.. (Foto: SVT.SE © SVT.se)

Bevæbnet med en machete og en hammer gik en mand i nat amok i en migrantlejr i Göteborg, hvor han overfaldt de sovende indvandrere, der kommer fra andre EU-lande.

Ifølge svenske Aftonbladet er to personer såret, mens tre campingvogne er brændt ned. Politiet jagter fortsat gerningsmanden, der flygtede fra stedet efter nattens alvorlige hændelse.

- Vi betragter det som en grov mordbrand og to tilfælde af grov mishandling, siger politiets pressetalsmand i Västra Götaland, Thomas Fuxborg til det svenske medie.

En kvinde i lejren, der i alt består af fire campingvogne og et telt, har fortalt til politiet, hvordan en person begyndte at hugge med en kniv igennem teltdugen, hvor hun sov. Hun blev skåret i hånden.

Manden begyndte ifølge svd.se at hælde væske på teltet og sat ild til det.

Kvindens skrig vækkede angiveligt andre i migrantlejren, og en mandlig beboer forsøgte at komme hende til undsætning. Han fløj ud af sin campingvogn, men blev angrebet af gerningsmanden og ramt i hovedet af en hammer.

Begge gerningsvåben fandt politiet efterladt i en rygsæk, og de svenske efterforskere er nu i færd med at sikre sig DNA-spor i håb om, at gerningsmanden hurtigt kan identificeres.

De to personer er lettere såret, hvorfor ingen af dem har været til behandling på sygehuset.

/ DR Nyheder/

Facebook
Twitter