Manden bag "Storm Area 51" står frem: 'Det var en spøg'

Indtil videre har flere end 1,7 millioner personer tilmeldt sig eventet på Facebook.

Byen Amargosa Valley i Nevada er blevet base for mange alien-interesserede turister. (Arkiv) (Foto: © BEN WENZ, Scanpix)

Det hele var egentlig bare for sjov, da amerikanske Matty Roberts 27. juni oprettede en begivenhed på Facebook.

Her inviterede han offentligheden til at storme den amerikanske militærbase Area 51 20. september.

Og de første dage viste ikke en umiddelbar interesse for idéen, men så gik det stærkt.

- Jeg postede det 27. juni, og det var en form for en spøg. Og så ventede jeg omkring tre dage, hvor omkring 40 havde tilmeldt sig, og så tog det totalt overhånd - ud af ingenting. Det er ret vildt, siger Matty Roberts til den Las Vegas-baserede tv-station KLAS-TV, hvor han for første gang røber sin identitet.

I skrivende stund har flere end 1,7 millioner Facebook-brugere tilmeldt sig begivenheden 'Storm Area 51, de kan ikke stoppe os alle', mens yderligere 1,3 millioner har vist interesse.

I beskrivelsen for begivenheden kræver arrangørerne, at de vil se de aliens, som de mener militær-basen gemmer på:

- Vi mødes alle ved Area 51's turistattraktionscenter og koordinerer vores fremrykning. Hvis vi laver et Naruto-løb, så kan vi bevæge os hurtigere end deres projektiler. Lad os se de aliens.

Frygter besøg fra FBI

Efter at tilmeldingen til begivenheden løb løbsk, har det amerikanske luftvåben kraftigt opfordret til, at folk holder sig væk fra militærbasens område, der er lukket for offentligheden.

- Area 51 er et træningsanlæg for det amerikanske luftvåben, og vi fraråder enhver person at forsøge at komme ind på det område, hvor vi træner bevæbnede amerikanske styrker, sagde talskvinde for luftvåbnet Laura McAndrews og fortsatte:

- Det amerikanske luftvåben er altid klar til at beskytte USA og dets faciliteter.

Matty Roberts forklarer, at han har oprettet begivenheden gennem en Facebook-side, som laver humoristiske indslag - eller memes.

- Jeg syntes bare, at det ville være en sjov idé for meme-siden. Og så tog det fart som en skovbrand. Det er 100 procent satirisk, og det forstår langt de fleste, siger han.

Men som tilslutningen til begivenheden stiger og stiger for hver dag, frygter han nu, at han vil få besøg fra FBI, fortæller han i interviewet.

Facebook-begivenheden har indtil videre flere end 1,7 millioner tilmeldte

Konspirationsteorier omkranser basen

I årtier har basen været genstand for kontroverser, da mange konspirationsteoretikere påstår, at basen bliver brugt som lager for alle de UFO'er, som det amerikanske militær ifølge konspirationerne har indsamlet.

Den amerikanske regering har altid kategorisk afvist, at der skulle eksistere aliens eller UFO'er på basen.

Det har dog ikke stoppet filmskabere, da der er blevet lavet flere dokumentarer og spillefilm omkring basen og dens påståede opmagasinering af aliens og genstande fra det ydre rum.