Mandlige cheerleadere skal underholde ved Super Bowl

NFL-holdet Los Angeles Rams har udvidet cheerleader-truppen med to mandlige dansere.

Quinton Peron og Napoleon Jinnies har tidligere optrådt i Disney Land, men nu skal de to mandlige dansere være med til at bakke op om NFL-holdet Los Angeles Rams. (Foto: KC Alfred © Represented by ZUMA Press)

Som cheerleader opnår man næppe noget større end at gribe sine pomponer og træde ind på grønsværen i pausen ved Super Bowl.

NFL-finale kampen er en af verdens største sportsbegivenheder, og pausen mellem de to halvlege er gyldne minutter med hele verdens bevågenhed.

På søndag, når The New England Patriots og Los Angeles Rams tørner sammen, må man forvente, at to cheerleadere i særlig høj grad vil tiltrække sig opmærksomhed.

Danserne Quinton Peron og Napoleon Jinnies bliver nemlig de første mænd nogensinde til at optræde ved afslutningen på den professionelle amerikanske fodboldliga, NFL.

Må danse uden pomponer

De to 27-årige dansere er begge uddannet i klassisk dans, og det seneste år har de skubbet til hele cheerleader-kulturen.

I marts sidste år gik de to college-kammerater til audition og optaget som en del af Los Angeles Rams blå-hvide cheerleader-trup, som de første mandlige cheerleadere for et NFL-hold nogensinde.

Keely Fimbres er træner for den professionelle gruppe, og hun måtte lige have holdejer Stan Kroenkes accept, før hun udvidede sin trup med to mandlige dansere.

- Jeg fortalte, at vi havde to unge mænd til audition, som gjorde det rigtig godt, og spurgte hvordan det ville blive modtaget, hvis de blev en del af gruppen, siger hun til CNBC.

Der var fuld opbakning fra holdledelsen, og 18. august gjorde Quinton Peron og Napoleon Jinnies NFL-debut.

De to mænd danser uden pomponer, og Keely Fimbres fortæller, at det er slut med at danse til sange som "Diamonds are a Girls Best Friend".

  • I baggrunden ses cheerleader Quinton Peron som en del af Los Angeles Rams' cheerleader-gruppe. (Foto: Harry How © 2019 Getty Images)
  • Sidste år blev Quinton Peron og Napoleon Jinnies de første mandlige NFL-cheerleadere, i år bliver de de første mænd til at optræde ved Super Bowl. (Foto: KC Alfred © Represented by ZUMA Press)
  • Oprindeligt var cheerleading en mandsdomineret disciplin på de amerikanske universiteter, mens professionel cheerleading har været overladt til kvinder. (Foto: KC Alfred © Represented by ZUMA Press)
  • Der er fortsat langt flest kvinder i amerikansk cheerleading, men efter Quintin Peron og Napoleon Jinnies blev en del af Los Angeles Rams, er flere mænd begyndt at gå til audition. (Foto: Harry How © 2019 Getty Images)
1 / 4

High school-elever følger trop

NFL-holdet Los Angeles Rams var det første med en afro-amerikansk spiller, og det første hold, hvor en homoseksuel spiller stod offentligt frem.

Det er med andre ord et foregangshold i den konservative og mandsdominerede sportsgren, og det passer på den måde godt, at holdet også bliver det første med en mere mangfoldig cheerleader-gruppe.

Ifølge Quinton Peron og Napoleon Jinnies har de også kun mødt positiv respons fra Rams fans og forskellige organisationer, der støtter mandlige dansere.

- Det er spændende at se, at vi kan ændre bare en lille smule, siger Quinton Peron til ABC News og tilføjer, at han har modtaget flere henvendelser fra unge drenge, der er blevet inspireret til at søge optagelse som cheerleader for lokale skolehold.

Men selvom Los Angeles Rams egne fans bakker op, rapporterer de også om skældsord.

Suzanne Sharer er mangeårig fan, og hun var på tribunen, da Quinton Peron og Napoleon Jinnies for første gang underholdt den 18. august sidste år.

- Der var en giftig atmosfære. Berusede fans fra Oakland Raiders råbte hadefulde udtryk mod de mandlige dansere. Det var chokerende, siger hun til mediet Fast Company.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk