Mangel på mad: Venezuelanere fortsætter plyndringer

Endnu en person er omkommet i forbindelse med optøjer i det kriseplagede Venezuela.

De lange køer til supermarkederne og manglen på mad får flere til at plyndre butikkerne. (Foto: FEDERICO PARRA © Scanpix)

Manglen på mad i Venezuela er nu så udtalt, at politiet tirsdag anholdt mindst 400 personer i forbindelse med butiksplyndringer.

I sidste uge blev tre personer skudt og dræbt i separate hændelser. Onsdag døde en 17-årig dreng på et hospital, efter at han tirsdag blev skudt i forbindelse med en demonstration i byen Lagunilla. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Den dræbte, som ifølge lokale medier ikke deltog i protesterne, blev ramt af en kugle i hovedet under sammenstød mellem demonstranter og politi og soldater. 11 personer blev anholdt, oplyser politiet.

Angiveligt blev flere mindreårige pågrebet med fødevarer og elektronisk udstyr, som de havde stjålet, skriver AFP.

I kystbyen Cumana har myndighederne indsat ekstra sikkerhedsstyrker, efter at hundredvis af personer tirsdag hærgede dusinvis af butikker på jagt efter blandt fødevarer.

Den regionale guvernør, Luis Acuna fra det regerende socialistparti, afviser rygter på sociale medier om omkomne i forbindelse med urolighederne.

- Kun 400 blev anholdt, og dødsfaldene havde ingen forbindelse til plyndringerne, siger han ifølge Reuters til en lokal tv-station.

Guvernøren omtaler de involverede som "vandaler", der af højrefløjspartier opmuntres til at sætte sig ud over loven.

  • Sagen kort

  • I takt med den tiltagende mangel på alt fra fødevarer til medicin er protester og butiksplyndringer taget til over hele Venezuela de seneste uger.

  • Hovedparten af de 30 millioner indbyggere er ramt af den økonomiske recession og en inflation, der ifølge Reuters er verdens højeste.

  • Præsident Nicolas Maduros politiske modstandere beskylder ham og forgængeren Hugo Chávez for at have kørt økonomien af sporet.

  • Oppositionen forsøger via underskriftsindsamlinger at få den fornødne folkelige opbakning til at udskrive en afstemning, hvor Maduro kræves afsat før tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter