Marokkansk politi anholder mistænkt for drab på dansk og norsk kvinde

Kvinderne blev fundet døde på et bjerg i et øde område nær en landsby.

De to kvinder var på vandretur, da de blev fundet døde i et øde bjergområde syd for Marrakesh. (Foto: © Fadel Senna, Scanpix)

En person er blevet anholdt mistænkt for at have dræbt en dansk og en norsk kvinde nær en bjerglandsby i Marokko.

Det oplyser landets indenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt i Marrakech, og ifølge pressemeddelelsen jager politiet også andre mistænkte. Den anholdte er varetægtsfængslet.

Kvinderne var på vandretur og blev fundet døde med tegn på vold i et øde bjergområde syd for Marrakesh ved Toubkal-bjerget, som er populært blandt turister.

Motivet bag drabene er endnu ikke kendt.

Den danske kvinde hedder Louisa Vesterager Jespersen og er 24 år.

DR har forsøgt at komme i kontakt med hendes mor, men uden held. Moren og Louisa Vesterager Jespersens søster bekræfter dog på Facebook, at Louisa er dræbt i Marokko.

Studerede friluftsliv i Norge

De to kvinder studerede en bachelor på linjen Friluftsliv, Kultur og Naturvejledning på Universitetet i Sørøst-Norge.

Universitet bekræfter over for DR Nyheder, at man i nat fik en meddelelse fra politiet om, at de to kvinder var fundet dræbt.

- Vi fik besked om, at de to kvinder er blevet dræbt i Marokko i går. Vi fik meldingen om tragedien fra politiet i nat, siger rektor Petter Aasen til DR Nyheder.

- De to studerende er erfarne i friluftsliv. De er vant til at færdes i skov og fjeld. De har juleferie nu og er på en rejse, som de har planlagt længe, til et område, som normalt regnes som sikkert at færdes i, siger han.

Ifølge ham er de studerende, som søger ind på friluftslinjen, vant til at begå sig i naturen. Når de har ferie, opsøger de attraktive områder, hvor de kan dyrke deres interesse for naturen.

- Her er en meget sorgfuld stemning i dag. Vi tager vare på medarbejdere og de studerende, som stod de to kvinder nær. Det er vores første prioritet. Vi flager på halv stang på alle vores otte afdelinger i dag, siger Petter Aasen.

Der vil blive holdt en mindehøjtidelighed senere.

Det danske udenrigsministeriums borgerservice vil ikke bekræfte, at der er tale om drab. De vil kun bekræfte, at en dansk statsborger er fundet død i Marokko.

Den unge danske kvinde og den norske kvinde blev fundet døde lidt uden for bjerglandsbyen Imlil, der ligger ca. en times kørsel fra Marrakech. (© DR Nyheder)