Marokkansk politi: Drabsmistænkte gik efter turister

Ifølge marokkansk politi fik fire mistænkte for drab på dansker og nordmand ikke ordre fra IS om at dræbe.

Den danske og norske kvinde blev dræbt i nærheden af landsbyen Imlil i Marokko. (Foto: © Bendiksby, Scanpix)

De fire mistænkte for drabene i Marokko på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland gik efter turister.

Det siger marokkansk politi på en pressekonference søndag, der er sendt på den marokkanske statslige tv-kanal 2M. Det skriver det norske medie VG.

- Ofrene blev tilfældigt valgt. Ifølge efterforskerne var de ikke ude efter at dræbe den norske og den danske turist specifikt, men de var der for at dræbe turister, siger Boubker Sabik, der er talsperson for politiet, ifølge VG.

Den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen og hendes veninde Maren Ueland blev mandag fundet dræbt i et populært vandreområde i Marokko. De to var på en månedlang ferie.

De fire mænd, der anses for hovedmistænkte, blev anholdt tirsdag og torsdag.

Fredag oplyste myndighederne i Marokko, at yderligere ni personer, der sættes i forbindelse med sagen, er anholdt.

Det er tidligere kommet frem, at den marokkanske regering betegner drabene som en terrorhandling.

pressemødet søndag afviser talspersonen for det marokkanske politi, at de fire mistænkte fik ordre fra Islamisk Stat (IS) om at udføre drabene.

- De var ensomme ulve, som bestemte sig for at udføre dette terrorangreb, lyder det ifølge VG.

Ingen af dem skal ifølge politiet tidligere have rejst til krigszoner som fremmedkrigere.

pressemødet kom det desuden frem, at en af de fire mistænkte for drabene tidligere har afsonet en to år lang fængselsstraf for terrorrelaterede forbrydelser, skriver VG.

Manden blev anholdt i 2013 for at rekruttere ekstremister, og han blev idømt to års fængsel. I 2015 blev han løsladt igen, oplyses det ifølge VG.

/ritzau/

Sagen kort

  • Den 24-årige danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland blev fundet døde i mandags i et øde bjergområde ved Toubkal-bjerget tæt på bjerglandsbyen Imlil cirka en times kørsel syd fra Marrakesh.

  • De var på julerejse i Marokko og havde de seneste dage været på vandretur i Atlasbjergene, hvor de camperede.

  • Marokkanske myndigheder efterforsker dobbeltdrabet som en terrorhandling, fordi mindst en af i alt 13 anholdte mænd har en forbindelse til en ekstremistisk gruppe.

  • To videoer efterforskes i sagen: En video, der angiveligt viser drabet på en af de to kvinder og en video, hvor de tre anholdte sammen med en fjerde person erklærer troskab til Islamisk Stat.

  • DR har besluttet ikke at vise videoen. Det skyldes at vi ikke ønsker at gå potentielle terroristers ærinde.