Marokko anholder endnu ni i sagen om drabet på norsk og dansk turist

Der blev fundet våben hos flere af de mistænkte, som blev anholdt i fem forskellige byer i går og i dag.

Der blev foretaget anholdelser flere steder i Marokko. (Foto: © Chouftv /AP /, Scanpix)

Endnu ni personer er anholdt i sagen om de sandsynligvis terrorrelaterede drab på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i Marokko.

Det har det marokkanske antiterrorpoliti BCJI netop meddelt i en pressemeddelelse. Anholdelserne er sket i fem forskellige byer i Marokko i går og i dag.

Dermed er i alt 13 mennesker nu tilbageholdt i sagen, mistænkt for at være indblandet i drabene.

Den første blev anholdt umiddelbart efter at ligene af de to skandinaviske kvinder blev fundet. Endnu tre mænd blev arresteret, da de forsøgte at flygte i en rutebus i går, bevæbnet med knive.

De tre er sandsynligvis de samme, som sammen med en fjerde mand erklærer troskab over for terrororganisationen Islamisk Stat i en video, som kom frem i går.

Fund af våben og bombematerialer

Under de netop offentliggjorte anholdelser blev der fundet en jagtriffel uden licens, samt flere såkaldte hvide våben - betegnelsen for ikke-skydevåben på arabisk.

Der blev også beslaglagt elektronisk udstyr, en skudsikker vest, laboratorieudstyr, og materialer som kan bruges til bombefremstilling, ifølge BCJI.

En eller flere af de ni personer er blevet arresteret i Marrakesh, hvor også de fire hidtil anholdte kom fra.

Derudover er der sket anholdelser i Ashtouka Ait Baha mod syd, i kystbyen Essaouira samt længere nordpå i Sidi Bennour og Tanger.

Det fremgår ikke af BCJI's pressemeddelelse, hvilken forbindelse de ni anholdte mistænkes for at have til drabene på de to kvinder, som var på vandretur i Atlasbjergene nær byen Imlil.

Sagen kort

  • Den 24-årige danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland blev fundet døde i mandags i et øde bjergområde ved Toubkal-bjerget tæt på bjerglandsbyen Imlil cirka en times kørsel syd fra Marrakesh.

  • De var på julerejse i Marokko og havde de seneste dage været på vandretur i Atlasbjergene, hvor de camperede.

  • Marokkanske myndigheder efterforsker dobbeltdrabet som en terrorhandling, fordi mindst en af i alt 13 anholdte mænd har en forbindelse til en ekstremistisk gruppe.

  • To videoer efterforskes i sagen: En video, der angiveligt viser drabet på en af de to kvinder og en video, hvor de tre anholdte sammen med en fjerde person erklærer troskab til Islamisk Stat.

  • DR har besluttet ikke at vise videoen. Det skyldes at vi ikke ønsker at gå potentielle terroristers ærinde.