Marokko skærper sikkerheden for turister efter dobbeltdrab

Efter drabet på en dansk og en norsk turist i Atlasbjergene skærper Marokko reglerne for turister i området.

(ARKIV) Det bjergområde i Marokko, hvor en dansk og en norsk turist blev fundet dræbt. Nu skærpes sikkerheden. (Foto: © Rafael Marchante, Scanpix)

Marokko vil øge sikkerheden for turister, der tager på vandretur i landet.

Derfor har politiet i det nordafrikanske land indført nye, skærpede regler for turisters færden i Atlasbjergene.

Det skriver det norske medie Dagbladet.

Tiltaget kommer, halvanden måned efter at to unge kvinder fra henholdsvis Danmark og Norge blev dræbt under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko.

24-årige Louise Vesterager Jespersen fra Danmark og hendes veninde 28-årige Maren Ueland fra Norge blev fundet døde 17. december nær landsbyen Imlil.

De var blevet udsat for knivstik og efterfølgende halshugget.

Ingen overnatning i telt

Ifølge de nye regler skal alle turister, der tager på vandretur i Atlasbjergene, have følgeskab af en autoriseret guide.

Det er ikke tilladt at sove i telt, og man må ikke påbegynde en vandretur mod Nordafrikas højeste punkt, Toubkal, efter klokken 16.

Desuden anbefaler politiet i provinsen Al Haouz, at der oprettes fire politiposter på vejen op fra landsbyen Imlil til Toubkal. Alle turister og andre, der bevæger sig op i bjergene i dette område, skal registreres og tjekkes.

Udsendte IS-video

De marokkanske myndigheder har tidligere oplyst, at drabssagen fra Atlasbjergene betragtes som terror.

Foreløbigt er 22 personer anholdt i sagen.

En uge inden drabene på Louise Vesterager Jespersen og Maren Ueland udsendte fire af de anholdte en video, hvor de sværger troskab til Islamisk Stat.

/ritzau/