Marokkos regering: Alle mistænkte er i politiets varetægt

Marokkos regering fordømmer drabene på dansk og norsk kvinde

Fire dage efter en dansk og en norsk kvinde blev fundet dræbt i Marokko, udtaler den marokkanske regering sig nu for første gang.

Regeringens talsperson Mustapha El Khalfi holdt i dag en pressekonference, hvor han blandt andet udtalte sig på vegne af landets leder Saad Eddine El Othmani.

- Regeringslederen fordømmer fuldstændigt denne kriminelle terrorhandling. Det er uacceptabelt og passer ikke ind i de marokkanske værdier og traditioner - heller ikke for det lokalområde, som drabene blev begået i, sagde Mustapha El Khalfi.

Forbindelse til ekstremistisk gruppe

Talspersonen bekræfter, at der er fire mistænkte i sagen, og at de alle fire er i politiets varetægt.

- De fire mistænkte bliver nu retsforfulgt af den offentlige anklagemyndighed for at fastslå omstændighederne for den kriminelle handling, for at afsløre baggrunden for motivet og for at bekræfte den potentielle terrorismeforbindelse, siger han.

Dagen efter, de to kvinder blev fundet dræbt, blev en mand anholdt i sagen. Først torsdag fandt man tre andre mistænkte, som blev anholdt da de forsøgte at flygte sydpå mod Agadir.

Mustapha El Khalfi bekræftede på pressekonferencen, at en af de fire mistænkte har en forbindelse til en "ekstremistisk gruppe", men han undlod at koble de fire gerningsmænd til en konkret gruppe.

Den danske efterretningstjeneste (PET) har dog udtalt til DR:

- De marokkanske myndigheder har oplyst, at sagen efterforskes som terror. Videoen og den foreløbige efterforskning peger således ifølge de marokkanske myndigheder i retning af, at drabene muligvis kan relateres til terrororganisationen IS.

Advarer mod video

Videoen, der bliver omtalt, er en optagelse, der angiveligt viser drabet på den ene af kvinderne. Den har cirkuleret på nettet de seneste dage.

Regeringens talsperson sluttede af med at kommentere videoen. Han advarede marokkanerne mod at dele den:

- I kender loven, sagde han, med henvisning til at det i Marokko er strafbart at dele den slags videoer.

Sagen kort

  • Den 24-årige danske kvinde Louisa Vesterager Jespersen og hendes 28-årige norske veninde Maren Ueland blev fundet døde i mandags i et øde bjergområde ved Toubkal-bjerget tæt på bjerglandsbyen Imlil ca. en times kørsel syd fra Marrakesh.

  • De var på julerejse i Marokko og havde de seneste dage været på vandretur i Atlasbjergene, hvor de camperede.

  • Marokkanske myndigheder efterforsker dobbeltdrabet som en terrorhandling, fordi en af i alt fire anholdte mænd har en forbindelse til en ekstremistisk gruppe.

  • Derudover indikerer drabsvideoen, at der kan være tale om terror, lyder det fra myndighederne.

  • De fire personer, som er anholdt, blev alle pågrebet i Marrakesh.

  • Marokkos ambassade i Danmark skriver i en mail til DR Nyheder, at politiet nu undersøger deres forbindelse til dobbeltdrabet for at finde ud af motivet bag forbrydelsen.

FacebookTwitter