Maskinen matcher mennesket i 2029

Amerikansk ingeniør og tænker forudser at kunstig intelligens i 2029 vil være på niveau med menneskets intelligens.

(Foto: © Ali Yussef, Scanpix @)

Den amerikanske ingeniør og opfinder Ray Kurzwell forudser at kunstig intelligens i 2029 vil være på niveau med menneskets intelligens.

- Menneskeheden står lige overfor en udvikling, hvor nanorobotter implementeres i menneskers hjerner, for at gøre dem mere intelligente, siger Kurzwell til BBC News.

Han siger, at mennesker og maskine på et tidspunkt vil smelte helt sammen. - Det er virkelig en del af vores civilication. Men det bliver ikke en invasion af aliens der erstatter os, siger Kurzwell.

Vi er allerede godt på vej

- Maskinen udfører allerede hundredevis af opgaver som mennesket plejede at udføre. De gør det ligeså godt og i mange tilfælde bedre, uddyber ingeniøren.

- Min påstand er, at vi i 2029 vil besidde hardwaren og softwaren til at skabe kunstig intelligens der vil være på niveau med menneskets intelligens - inklusiv vores emotionelle intelligens, siger Kuzwell til BBC News.

Kloger, bedre hukommelse og bedre helbred

I følge Kurzwel vil nanorobotterne interagere direkte med de neuroner, der i forvejen findes i hjernen.

- De vil gøre os klogere, bedre til at huske og give os et bedre helbred.

Blandt 18 store tænkere

Kurzweil er en af 18 indflydelsesrige tænkere, der, af US National Academy of Engineering, er udvalgt til at identificere de store teknologiske udfordringer menneskeheden står overfor i det 21. århundrede.

Blandt eksperterne findes også Googles grundlægger Larry Page.