Masseflugt fra Irma udløser trafikhelvede i Florida

Selv korte ture på motorvejen er blevet forvandlet til daglange rejser, da tusindvis flygter fra monsterorkan.

Evakueringsvarslet giver enorme bilkøer i det sydlige Florida, inden orkanen 'Irma' rammer det amerikanske fastland.

Flugten fra orkanen Irma har udviklet sig til et mareridt for adskillige tusinde mennesker i den sydlige del af delstaten Florida.

Omkring 500.000 mennesker er blevet beordret til at forlade deres hjem, inden kategori 5-orkanen ventes at ramme området i løbet af weekenden.

Det har betydet, at selv korte ture på hovedvejene i regionen er blevet forvandlet til daglange rejser på grund af håbløst fastkørte trafikpropper.

Kampen for at undslippe Irmas rasen bliver yderligere udfordret på grund af omfattende mangel på brændstof. Derudover har de fleste luftfartsselskaber meldt alt udsolgt i flybilletter fra det sydlige Florida, selv om flere selskaber har indsat ekstra fly.

Flugt har skabt brændstofsmangel

Mari og Neal Michaud forsøgte torsdag sammen med deres to børn at komme væk fra Cocoa Beach øst for Orlando via motorvejen.

Først efter fem timers søgen lykkedes det familien at finde frem til en tankstation, der havde brændstof. Familien var dog heldige sammenlignet med mange andre.

- Der er ingen brændstof, og der er trafikprop. Folk er strandede i siden af motorvejen. Det er 33 grader, og små børn leger i vejkanten. Ingen kan hjælpe dem, siger Mari Michaud.

Det nationale orkancenter har udsendt orkanvarsel for Florida Keys, dele af det sydlige Florida og dele af storbyen Miami.

Det er stadig usikkert, præcis hvor orkanen vil gå i land. De seneste dage har orkanen efterladt et spor af næsten total ødelæggelse på en række øer i Det Caribiske Hav.

Mindst 13 personer meldes omkommet på blandt andet De Amerikanske Jomfruøer, Barbuda og St. Martin.

Mindst 31.000 har allerede forladt øgruppen Florida Keys, hvor man allerede fredag kan forvente store regnmængder og kraftige vindstød fredag aften lokal tid.

Guvernør Rick Scott advarer borgere i området mod at undervurdere stormens styrke.

- Den er bredere end hele vores stat og kan resultere i omfattende livstruende ødelæggelser fra kyst til kyst. Ligegyldigt hvilken kyst du bor på, så vær klar til evakuering, siger han.

/ritzau/AP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk