Massemorder fra Orlando var kendt i homomiljø

Omar Mateen havde været på natklubben Pulse adskillige gange op til skyderiet søndag.

Sørgende tænder lys for de 102 personer, der blev ramt af de skud, som Omar Mateen affyrede på natklubben Pulse. 49 blev dræbt. (Foto: © Joe Raedle, Scanpix)

Da Omar Mateen natten til søndag affyrede et ukendt antal skud og dræbte 49 personer på natklubben Pulse i Orlando, var det ikke første gang, han var på stedet.

Flere stamgæster på natklubben for homoseksuelle fortæller ifølge Los Angeles Times, at de har set Omar Mateen før. En af gæsterne, Kevin West, havde været i løbende kontakt med Mateen via et chatforum for homoseksuelle og via dating-appen 'Jack'd' i det seneste år op til massakren.

Lørdag nat ved 1-tiden - cirka en time inden skyderiet begyndte - var Kevin West på Pulse for at sætte en ven af. Her lagde han mærke til Mateen.

- Han gik lige forbi mig. Jeg sagde 'hej', og han vendte sig, nikkede og sagde 'hej, siger Kevin West.

Mindst fire stamgæster på Pulse fortalte i går til Orlando Sentinel, at de havde set Omar Mateen på natklubben tidligere.

- Nogle gange satte han sig over i hjørnet og drak for sig selv, og nogle gange blev han så fuld, at han blev højlydt og aggressiv, siger Ty Smith, der ifølge eget udsagn har set Omar Mateen mindst 12 gange.

- Vi talte ikke rigtig med ham, men jeg husker, at han sagde noget om sin far somme tider, og han fortalte os, at han havde kone og barn, siger Ty Smith.

Kevin West har overleveret sin korrespondance med Omar Mateen til FBI, der nu undersøger oplysningerne om, at den mangedobbelte morder færdedes i homomiljøet.