Massemorderen Charles Manson får ja til bryllup bag tremmerne

Snart ringer bryllupsklokkerne for den nu 80-årige tidligere kultleder. Den udkårne er 26 år.

Massemorderen Charles Manson som han så ud i 1970'erne og i dag. Lederen af "Manson-familien" har nu bryllupsplaner i fængslet. Den udkårne er 26 år. (Foto: HO © Scanpix)

Den 80-årige Charles Manson, der i 1969 chokerede en hel verden ved at stå i spidsen for to drabsorgier i Californien, har fået lov til at gifte sig, oplyser fængselsmyndighederne i Californien.

Ifølge nyhedsbureauet AP rejste den kommende brud, Afton Elaine Burton, hjemmefra som 17-årig og bosatte sig i nærheden af det statsfængsel i Californien, hvor Manson afsoner en livstidsdom.

Han har gentagne gange fået afslag på at blive prøveløsladt og kan tidligst forsøge igen i 2027, skriver Los Angeles Times. Da vil Manson være 92 år.

Den 26-årige Burton har de seneste syv år jævnligt besøgt Manson i fængslet og fortalte sidste år i et interview med magasinet Rolling Stone, at parret planlagde at blive gift. Det blev i første omgang afvist af Manson som "vrøvl", men nu har han tilsyneladende skiftet mening.

Parret søgte om lov til at blive gift 7. november. Tilladelsen skal udnyttes inden for 90 dage.

Leder af "Manson-familien"

Manson blev som prøveløsladt i 1967 tiltrukket af hippiebevægelsen i Californien og samlede en gruppe tilhængere - kendt som Manson-familien - på en ranch i nærheden af Death Valley. De fleste var unge kvinder, som i august 1969 var med til at dræbe syv personer.

Blandt de dræbte var filminstruktøren Roman Polanskis højgravide kone, Hollywood-skuespilleren Sharon Tate. Anklagemyndigheden påstod, at drabene var led i en plan om at antænde raceuroligheder.

Dømt i 1971

Charles Manson blev også sigtet for drabet på en bekendt. Han blev i 1971 sammen med otte andre fra "familien" dømt for at have medvirket til drabene. I sine mange år som indsat har han blandt andet fået tatoveret et hagekors i panden.

Det vides ikke, hvornår brylluppet mellem Manson og Burton finder sted, men det ligger fast, at begivenheden skal foregå i fængslet. Ifølge californisk lov kan indsatte invitere to medfanger samt op til 10 personer udefra til at overvære en vielse.

/ritzau

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk