Masseskyderi: Politiet bragede bil ind i mur og befriede gidsler fra døden

Flere gidsler på natklub i Orlando blev reddet ud gennem et hul, som politiet lavede med et køretøj.

Gidsler kom ud af bygningen på alternativ vis. 49 nåede aldrig ud i live. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

Nye oplysninger om masseskyderiet i Orlando, Florida, viser, at politiet ret hurtigt blev klar over, at en mand var gået amok med våben på en natklub.

Det fortæller Orlandos politichef, John Mina, på et pressemøde mandag eftermiddag.

Kort efter skyderiet begyndte, forsøgte en betjent, som ikke var i tjeneste, men arbejdede på diskoteket, at stoppe gerningsmanden.

Det fik gerningsmanden til at barrikadere sig på toiletterne, hvor han tog gidsler.

Kort tid efter kunne politiet få adgang til selve natklubben, hvor de så rædslerne indenfor og begyndte at redde folk ud. Mange af dem hårdt sårede.

Indsatsstyrken gik samtidig i gang med at forhandle med gidseltageren, der ifølge John Mina skulle have været både 'upåvirket og rolig'.

Fra toiletterne kommunikerede han med politiet og sværgede troskab til terrorgruppen Islamisk Stat. Han stillede ingen krav, og politifolkene kunne ikke få ham til at frigive gidslerne, fortæller politichefen.

John Mina beordrede derfor omkring klokken 05.00 om morgenen lokal tid at slå til mod ham ved at sprænge et hul i muren ind til toiletterne.

Det lykkes kun i mindre grad, hvorefter politiet smadrede et armeret køretøj ind i muren, hvorefter et stort hul blev skabt.

- Vi formåede at redde dusindvis af folk, der kom ud af det hul, siger John Mina.

Gerningsmanden kom selv ud gennem hulet bevæbnet og endte i skudveksling med politiet og blev til sidst dræbt.