May beder parlament om mere tid til brexitaftale

Alle må "slå koldt vand i blodet for at få de nødvendige ændringer igennem", siger May i parlamentstale.

Den britiske premierminister, Theresa May, beder parlament om mere tid til brexitaftale. (Foto: AFP PHOTO/HO/KENYAN PRESIDENCY © Ritzau Scanpix)

Den britiske premierminister, Theresa May, vil tale med EU-ledere tirsdag og resten af ugen om nødvendige ændringer af hendes brexitaftale.

Det siger hun i det britiske parlament.

- Vores arbejde fortsætter. Der er en del områder, hvor der kan opnås enighed i dette parlament, siger May, der som ventet bad om mere tid til forhandlinger med EU.

- Vi har brug for mere tid til at afslutte processen. Når vi har opnået de nødvendige fremskridt, vil vi fremlægge en ændret aftale til en ny afgørende afstemning, siger May og tilføjer:

- Vi må nå til enighed om en aftale, som dette parlament kan støtte, og det er det, som jeg arbejder for.

Bagstopper i fokus

Hun siger videre, at hun har sagt til EU-Parlamentet, at det er nødvendigt med juridisk bindende ændringer af den såkaldte bagstopper, som skal sikre, at der ikke konstrueres en fast grænse med kontrolposter mellem EU-landet Irland og Nordirland.

May tilføjer, at hun vil tale i parlamentet igen om brexitprocessen den 26. februar, hvis der ikke inden da er opnået en aftale.

Inden dagens tale understregede lederen af det britiske underhus, Andrea Leadsom, at parlamentarikerne ikke vil støtte en brexit-aftale, der ikke indebærer en tidsfrist for bagstopper-aftalen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at bagstopperen skal genforhandles, men det afgørende er at få sikret, at Storbritannien ikke kan fastholdes permanent i en bagstopper, siger hun.

/ritzau/DR Nyheder

Facebook
Twitter