May står over for mistillidsafstemning

Mindst 48 konservative parlamentsmedlemmer har indgivet en mistillidserklæring.

Stemmer et simpelt flertal nej til en mistillidserklæring, kan de Konservative se frem til endnu længere tid med May ved roret. (Foto: © YVES HERMAN, Scanpix)

Den britiske premierminister, Theresa May, står over for en mistillidsafstemning.

Det oplyser Graham Brady, der er formand for en konservativ partikomite. Afstemningen vil ifølge britiske medier blive afholdt i aften.

Taber premierministeren afstemningen skal hun træde tilbage.

Det sker, da 48 konservative parlamentsmedlemmer har indgivet en mistillidserklæring. Hendes partikollegaer er blandt andet utilfredse med hendes lederskab i forbindelse med forhandlingerne om briternes udtræden af EU.

I mandags udskød May en planlagt afstemning om skilsmisse-aftalen med EU.

Sådan kan May afsættes af sit eget parti

For at Theresa May kan blive afsat som premierminister, skal hun igennem en mistillidsafstemning blandt de konservative parlamentsmedlemmer.

Her vil samtlige konservative medlemmer af parlamentet skulle erklære deres tillid eller mistillid til Theresa May som premierminister.

Stemmer et simpelt flertal for en mistillidserklæring - det vil sige 158 af de 315 konservative parlamentsmedlemmer - skal Theresa May træde tilbage.

Herefter vil det konservative parti typisk stille med to nye kandidater til premierministerposter. Theresa May kan i så fald ikke stille op.

Tillid giver May fredning

Stemmer et simpelt flertal derimod nej til en mistillidserklæring, kan de Konservative se frem til endnu længere tid med May ved roret.

Det resultat vil nemlig betyde, at hun bliver fredet på posten de kommende 12 måneder og kan i den periode ikke udfordres.

Opdateres...