May:Trumps spekulationer hjælper ikke efterforskningen

Premierminister Theresa May kalder tweet fra den amerikanske præsident for unyttig spekulation.

Efterforskere har sat afspærringer op ved undergrundsstationen Parsons Green i London, hvor der tidligere i dag skete en eksplosion i et tog. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

Det er aldrig nyttigt at give sig til at spekulere i en igangværende efterforskning.

Det siger den britiske premierminister Theresa May som svar på et tweet fra hendes amerikanske kollega, Donald Trump, der tidligere i dag skrev, at gerningsmanden bag terrorangrebet på undergrundsstationen Parsons Green var kendt af britisk politi.

- Endnu et angreb i London fra taber-terrorister. De er syge og forstyrrede mennesker, som var i Scotland Yards (britisk politis red.) søgelys. Må være proaktive!, skriver Trump.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908642277987356673

De britiske myndigheder er i fuld gang med efterforskningen af angrebet og flere hundrede betjente jagter gerningsmanden, der havde placeret en hjemmelavet bombe på et tog. 29 personer blev såret under angrebet - ingen dog alvorligt.

21 af dem modtager stadig behandling.

Men myndigheder har ikke offentliggjort oplysninger om, at gerningsmanden skulle være kendt af politiet, eller hvem man eftersøger.

Det fik Theresa May til at kommentere på Trumps tweet på et pressemøde efter angrebet.

- Jeg synes aldrig det hjælper nogen, når man spekulerer om en igangværende efterforskning, sagde hun ifølge BBC.

Terrorgruppen Islamisk Stat senere taget skylden for angrebet.

Polititalsmand: Spekulation

Også en talsmands fra Scotland Yard kritiserer over for CNN Trumps tweeteri for at være "ren spekulation, eftersom vi ikke ved, hvem der er involveret. Spekulation hjælper ikke", sagde han.

Donald Trump kæder på Twitter angrebet sammen med hans ønske om at få indført et indrejseforbud til USA fra især lande i Mellemøsten.

Men tweetet med de ubekræftede oplysninger om gerningsmændene, har sat gang i spekulationer, om der var tale om informationer fra den britiske efterretningstjeneste, som Trump havde fået af sine rådgivere og nu spredte til sine mange følgere på det sociale medie.

Episoden vækker mindelser om efterforskningen af terrorangrebet ved en Arianna Grande-koncert i april i Manchester, hvor hemmeligholdte oplysninger sivede til amerikanske medier. Dette fik briterne til kortvarigt at standse informationsudvekslingen med amerikanerne.