McCain: Syrien-afstemning vil være katastrofe

Den amerikanske senator John McCain advarer om, at kongres-afstemning om angreb på Syrien vil være katastrofe.

Obama og McCain (© AP Graphics)

Senator John McCain har haft et møde med den amerikanske præsident, Barack Obama, for at drøfte Syrien-krisen, og den republikanske senator frygter, at USA er på vej ud af en gal vej.

Obama har sagt, at Kongressen skal stemme om, hvorvidt USA skal bruge militær magt mod Syriens regime, som USA beskylder for at have brugt kemiske våben den 21. august i den syriske hovedstand, Damaskus.

- Hvis Kongressen nu afviser sådan en resolution, efter at USAs præsident allerede har sagt, at USA vil gå i aktion, så vil konsekvenserne blive katastrofale, siger McCain efter mødet i Det hvide Hus i Washington.

Underminere præsidenten

- Det vil underminere USAs og præsidentens troværdighed, og ingen af os ønsker det, siger han.

McCain siger dog også, at han er blevet opmuntret efter mødet med Obama, men at administrationen stadig har et langt stykke vej endnu, før resolutionen om angrebet kan vedtages.

I øjeblikket er Obama og hans folk i gang med at overbevise politikerne i Repræsentanternes Hus og Senatet om, at de skal sige ja til en resolution.

Beviser for angreb

Regeringen siger, at den har beviser for, at Syriens præsident, Bashar Assads, regime stod bag angrebet, der ifølge amerikanske oplysninger har dræbt 1400 mennesker.

Mandag aften sagde den franske regering, at den har efterretningsrapporter om, at mindst 281 mennesker blev dræbt.

Også regeringen i Paris siger, at Assads regime stod bag. De kemiske våben blev sendt af sted med raketter, som blev affyret fra områder, som regimet kontrollerer.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter