McCains datter langer ud efter Trump: Du er et barn

John McCains datter har set sig sur på Donald Trump, der igen kritiserer afdøde John McCain.

Donald Trump har flere gange kritiseret John McCain efter hans død. (Foto: afp © Scanpix)

- Jeg har aldrig været fan af John McCain, og det bliver jeg heller ikke. Sådan lød det tidligere på ugen fra den amerikanske præsident Donald Trump.

Det skriver blandt andre The Guardian.

Og den udtalelse har nu fået John McCains datter Bridget McCain til tasterne.

Hun mistede for syv måneder siden sin far til kræft - republikaneren og den tidligere senator John McCain.

- Selv hvis du havde været inviteret til min fars begravelse, ville du kun have været der for opmærksomheden og ikke for at kondolere. Desværre kunne vi ikke regne med, at du ville udvise høflighed, da du er et barn i den vigtigste rolle i verden, skriver Bridget McCain på Twitter.

Og det er ikke den eneste direkte henvendelse til den amerikanske præsident, som Bridget McCain har sendt ud på Twitter:

- Ikke alle behøver være enige med min far eller kunne lide ham, men jeg beder dig være anstændig og respektfuld. Hvis ikke du kan det, så vis hensyn. Det er kun syv måneder siden, vi sagde farvel til ham, skriver hun.

Kritik af Trump

Trumps hårde ord mod den nu afdøde John McCain har vakt opsigt i USA, hvor flere politikere og meningsdannere er forargede.

Det gælder blandt andre Arnold Schwarzenegger, den tidligere guvernør i Californien.

- McCain var en utrolig person. Så det angreb mod ham er fuldstændig uacceptabelt, ligegyldigt om han er i live eller død - men det er dobbelt uacceptabelt, når det kun er nogle måneder siden, han døde, siger han til The Atlantic.

John McCain var senator for Arizona fra 1987 til 2018, og han repræsenterede det republikanske parti. (Foto: CHARLES MOSTOLLER © Scanpix)

Anthony Scaramucci, der er tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus, kalder Trumps kommentar for "dum".

- Når du angriber afdøde mennesker, er det ikke godt. Det er en unaturlig social handling, og det vil pisse folk af, siger han til CNN.

Længere strid med hinanden

Donald Trump og John McCain har flere gange været i konflikt med hinanden.

McCain var en af Trumps mest markante kritikere i Kongressen.

I 2017 stemte McCain imod en ophævelse af den sundhedsreform, som Barack Obama stod bag, mens Trump ville have den ophævet.

Og under præsidentvalgkampen hånede Trump McCain for at være blevet taget til fange under Vietnamkrigen.

- Han er ikke en krigshelt, idet han blevet taget til fange. Jeg foretrækker folk, der ikke bliver taget til fange, lød det fra Trump til et arrangement i delstate Iowa under valgkampen.

Og striden mod de to republikanere blev ved op til McCains død.

- Den skade, som præsident Trumps naivitet, egoisme, selvmodsigelser og sympati for autokrater har forvoldt, er svær at opgøre, sagde McCain.

Ifølge CNN ønskede John McCain heller ikke, at Trump deltog i hans begravelse.

John McCain blev 81 år gammel.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter