Medie: Libyen har fået ny enhedsregering

En ny regering skal forene Libyens bekrigende grupper og får 32 ministre, siger FN-diplomater.

En enhedsregering er et resultat af store diplomatiske anstrengelser fra blandt andre EU og FN, som igennem lang tid har mæglet mellem de stridende parter. På billedet er det EU's udenrigschef, Federica Mogherini, der deltager i et nyligt møde med den libyske premierminister, Fayez al-Sarraj, i januar, hvor EU igen pressede på for en enhedsregering. (Foto: FETHI BELAID © Scanpix)

Der er dannet en enhedsregering i Libyen under forhandlinger ledet af FN, oplyser diplomater i Tunis.

Den nye regering skal forene landets krigende grupper.

Et præsidentråd med base i Tunis, der er dannet i henhold til planen, har udnævnt i alt 32 ministre til den nye regering.

Libyen har haft to regeringer siden august 2014, da en militæralliance erobrede hovedstaden og etablerede sit eget parlament i Tripoli. Det tvang den internationalt anerkendte regering til at søge tilflugt i den østligt beliggende by Tobruk.

De to stridende regeringer i Libyen sagde i december, at de var nået til enighed om en politisk løsning på konflikten i det urohærgede land, som har været i kaos, siden Gaddafis fald i 2011.

Islamisk Stat tog kontrollen med kystbyen Sirte i juni. Sirte er Muammar Gaddafis hjemby. Gruppen har udnyttet det kaos, som siden revolutionen har bredt sig i hele Libyen, til at vinde frem i det olierige land.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter