En af de to mænd, som myndighederne i Storbritannien mistænker for et nervegiftangreb mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal, er en højtstående russisk oberst.
Det beretter det undersøgende netmedie Bellingcat.
Efter nervegiftangrebet mod den russiske eksspion og hans datter i den engelske by Salisbury i marts rettede den britiske premierminister, Theresa May, skylden mod den russiske efterretningstjeneste.
Rusland og de to mistænkte har pure afvist beskyldningerne, og for to uger siden identificerede præsident Putin de to mistænkte som civilister og afviste, at de havde forbindelse til den russiske efterretningstjeneste.
Men det passer ikke, lyder det fra Bellingcat. Den mistænkte, som Rusland har identificeret som "Ruslan Bosjirov", er derimod en højtstående oberst tilknyttet den russiske efterretningstjeneste, GRU, ved navn Anatolij Tjepiga, lyder det.
Ifølge netmediet har den 39-årige oberst modtaget over 20 militære æresbeviser herunder den højeste pris som Helt af den Russiske Føderation i 2014, hvor russiske officerer opererede i Ukraine, skriver The Guardian.
Befandt sig i Salisbury
I kølvandet på nervegiftangrebet mod Skripal, som i sommer kostede en tilfældig britisk kvinde livet, blev de to russere efterlyst af briterne.
For to uger siden stod de frem på det russiske statsstyrede medie Russia Today og afviste, at de stod bag nervegasangrebet, der nær tog livet af Skripal og hans datter, som blev fundet bevidstløse på en bænk i Salisbury.
Begge medgav dog, at de befandt sig i Salisbury, hvor giftattentatet fandt sted. De var i den sydengelske by for at se Salisburys "berømte katedral og dens 123 meter høje spir", sagde de i interviewet.
- Vi var ikke mere end en time i Salisbury, især på grund af ventetiden mellem togene. Måske kom vi forbi Skripals hus, men vi ved ikke, hvor det er placeret, lød det dengang fra den ene mistænkte, der blev identificeret som Ruslan Boshirov.
Overvågningsbilleder viser de to mænd bevæge sig gennem Salisbury i retning af Skripals hus - i den modsatte retning af katedralen, skriver The Guardian.
Derudover siger politiet, at de har fundet spor af novichok i det hotelværelse, hvor de to russere boede under deres korte ophold i Storbritannien.
Interview gav bagslag
De seneste beskyldninger vil ikke få Rusland til at ændre forklaring, lyder vurderingen fra DR's Rusland-korrespondent, Matilde Kimer.
- Man vil stå fuldstændig fast på at benægte alt, hvad der kommer frem. Talskvinden, som det russiske udenrigsministerium har, kommenterede i nat, at hun mener, at dette er endnu en indsprøjtning af misinformation, der har til formål at fjerne fokus, siger hun.
Ifølge korrespondenten gav det dog bagslag for russerne, da de tidligere på måneden valgte at stille de to russere frem på statsligt tv.
Den manglende troværdighed hos de to mænd medførte nemlig, at en del russere, som ellers havde troet, at man havde at gøre med en smædekampagne mod Rusland, skiftede mening. I hvert fald hvis man skal tro de kommentarer, folk efterlader under videoen, fortæller hun.
Lille by er kommet på verdenskortet
Selvom Salisbury er mindre end Helsingør, har byen fået stor international omtale gennem de senere måneder, da attentatforsøget har udløst et drama med voksende internationale konsekvenser.
Storbritannien og dets vestlige allierede har udvist et hav af russiske diplomater, og USA har indført økonomiske sanktioner mod landet.
Rusland har svaret igen ved blandt andet at udvise danske diplomater og rette sanktioner den anden vej.
Så sent som i går langede Theresa May ud efter Rusland fra talerstolen i FN, hvor hun beskyldte Rusland for åbenlyst at overtræde internationale normer med blandt andet "hensynsløs brug af kemiske våben i de britiske gader foretaget af agenter fra den russiske efterretningstjeneste".