Medie: Syriske oprørere fanger to britiske topbødler fra IS

To tilfangetagne briter er del af den bøddelgruppe, der halshuggede den amerikanske journalist James Foley.

Den moderate syriske oprørsbevægelse Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der støttes af USA, har angiveligt taget to britiske medlemmer af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) til fange.

Det oplyser en unavngiven amerikansk militærtjenestemand, skriver nyhedsbureauet AP.

Tilfangetagelsen af de to briter skal ifølge embedsmanden være sket i Syrien i januar.

El Shafee Elsheikh og Alexanda Amon Kotey er blandt fire medlemmer af Islamisk Stats bøddelgruppe, der går under navnet "The Beatles".

IS-cellen har fanget og halshugget flere end 24 gidsler. Det gælder blandt andre de amerikanske journalister James Foley og Steven Sotloff samt den amerikanske hjælpearbejder Peter Kassig.

Freelancejournalisten James Foley blev taget til fange af jihadister fra Islamisk Stat i det nordlige Syrien i november 2012. To år senere offentliggjorde bevægelsen en video af hans henrettelse.

El Shafee Elsheikh og Alexanda Amon Kotey menes at være knyttet til Islamisk Stats topbøddel, den britiske statsborger Jihadi John, der blev dræbt i et luftangreb i Syrien i november 2015.

Den amerikanske tjenestemand udtaler sig til AP på betingelse af anonymitet. Oplysningerne om tilfangetagelsen er ikke bekræftet fra officielt hold.

Avisen The Washington Post og onlinemediet Buzzfeed har tidligere beskrevet en af de tilfangetagne, Alexanda Amon Kotey, som "bødlen, der holder med Queens Park Rangers".

Den 34-årige Alexanda Amon Kotey voksede op i den vestlige del af den britiske hovedstad, London, og konverterede til islam, da han var i begyndelsen af 20'erne.

En nabo har beskrevet ham som en dreng, der var "kærlig og egentlig ret stille". Han var fan af det lokale fodboldhold Queens Park Rangers.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk