Medie: Udmattelse fik Germanwings-pilot til at tage orlov

27-årige Andreas Laubitz var efter alt at dømme skyld i, at Germanwings-flyet tirsdag styrtede ned i Sydfrankrig.

Den 27-årige Andreas Lubitz fra Tyskland var ifølge de franske anklagemyndigheder skyld i, at Germanwings-flyet tirsdag styrtede ned i Sydfrankrig. (© Scanpix)

Andreas Lubitzs åndedræt var noget af det sidste, den sorte boks i Germanwings-flyet opsnappede, inden flyet med 150 personer om bord tirsdag ramte en bjergside i det sydlige Frankrig.

Det kom frem, da den offentlige anklagemyndighed torsdag præsenterede lydoptagelserne fra den sorte boks i Marseilles, Frankrig.

Ifølge de franske myndigheder var det den 27-årige tyske andenpilot, der fik Airbus A320-flyet til at styrte ned med 700 km/t.

Hans mål var at 'ødelægge flyet', fastslog den franske statsanklager Brice Robin torsdag. Men intet tyder på, at der var tale om terror, lød det fra statsanklageren.

'Jeg er bare målløs'

Andreas Lubitz boede ifølge Der Spiegel sammen med sine forældre i den tyske by Montabaur, som ligger nordvest for storbyen Frankfurt am Main.

Derudover havde han også et hjem i Düsseldorf, har den tyske tv-station N24 oplyst ifølge New York Times.

De lokale beskriver ham ifølge nyhedsbureauet Reuters som en imødekommende og venlig mand, som ikke kunne gøre nogen noget ondt.

- Jeg er bare målløs, og jeg har ingen forklaring på det her. Jeg kendte Andreas, og det her er ufatteligt, siger Peter Ruecker, der er medlem af den lokale svæveflyverklub LSC Westerwald e.V, til Reuters.

Det var i denne klub, at Andreas Lubtiz som teenager fik sin første flyveerfaring, og han var medlem, indtil han døde.

Ifølge The Guardian fik han fornyet sit svæveflyvercertifikat blot få måneder inden, han døde.

- Hans store drøm var altid at blive pilot. Han forfulgte den målrettet, udtaler en anonym nabo ifølge The Guardian til lokalavisen Rhein-Zeitung.

Uddannelse på stand-by

Andreas Lubitz blev ansat i Lufthansas datterselskab, Germanwings, i september 2013, efter han havde færdiggjort sin træning hos Lufthansa i Bremen.

En talsperson fra Lufthansa har oplyst, at han havde 630 flyvetimer bag sig, og han havde førhen arbejdet som steward.

Ifølge Matthias Gebauer, seniorkorrespondent for Der Spiegels onlinesektion, måtte Andreas Lubitz tage et halvt års pause fra sin uddannelse i 2009 på grund af enten udbrændthed eller depression.

Lufthansas direktør, Carsten Spohr, bekræftede torsdag under et pressemøde, at Andreas Lubitz havde taget en pause under sin uddannelse. Han understregede dog, at andenpiloten havde været 'fit til at flyve'.

- Han var 100 procent flyvedygtig, og hans flyvermæssige præstationer var upåklagelige, sagde Carsten Spohr.

Ifølge Peter Ruecke fra den lokale svæveflyverklub var Andreas Lubitz glad for sit job hos Germanwings.

- Han var en helt almindelig ung mand. Han var meget glad for sig job, og han var tilfreds med sit liv. Han havde fået sin drøm opfyldt, og han havde ingen problemer. Jeg kan ikke tro, at han var i stand til at gøre sådan noget, siger Peter Ruecke ifølge The Guardian til den tyske RTL-radiostation.

Familien er ankommet

Andreas Lubitz familie er ifølge DR's journalist i Frankrig, Bjørn Willum, ankommet til Marseilles og er nu på vej ud til ulykkestedet tæt på Digne-les-Bains i Sydfrankrig.

Her vil de ifølge Bjørn Willum 'helt givet' blive afhørt af det franske politi.

Derudover er det tyske politi ved at gennemgå hans liv med en tættekam og afhøre hans efterladte, siger Bjørn Willum.

Den tyske statsanklager i Düsseldorf oplyser over for Reuters, at politiet er i gang med at ransage Andreas Lubitz hjem.

Korrigeret 20.15: Andreas Lubitzs alder er blevet ændret fra 28 til 27 år.

Opdateret klokken 20.40 med flere detaljer.

FacebookTwitter