Medie: Våbenhvileaftale for Ukraine er klar i Minsk

Lederne for Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland er efter mange timers forhandlinger i Minsk klar til at underskrive en våbenhvileaftale for Ukraine.

Ruslands præsident Vladimir Putin, Tysklands kansler Angela Merkel, Frankrigs præsident Francois Hollande og Ukraines præsident Petro Porosjenko er blevet enige om en våbenhvileaftale for det østlige Ukraine. (© Scanpix)

Efter flere timers forhandlinger i den hviderussiske by Minsk er der indgået en aftale om våbenhvile i det østlige Ukraine, skriver britiske Reuters.

Lederne for Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig er ifølge en diplomatisk kilde efter mange timers forhandlinger klar til at underskrive aftalen.

Der er ikke sluppet noget ud fra forhandlingerne, og der foreligger endnu intet om, hvad aftalen indeholder.

Forhandles om ordlyden

Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass bliver der forhandlet om ordlyden i aftalen, der ifølge en unavngiven kilde kommer til at bestå af 12-13 punkter til at løse konflikten.

En anden kilde oplyser, at der forhandles om flere elementer.

- Parterne forhandler om to dokumenter, siger Valerij Tjalij fra den ukrainske præsidents delegation ifølge Tass.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, havde inden forhandlingerne truet med militær undtagelsestilstand, hvis forhandlingerne i Minsk ikke førte til noget resultat.

/Reuters/