Tema Terror i Bruxelles

Medier: Belgisk politi jagter endnu en mand fra metroen

Manden er angiveligt blevet fanget på et overvågningskamera sammen med manden bag angrebet i metroen.

Passagerer går på skinner på vej væk fra det tog, der blev ramt af selvmordsbombe ved Maelbeek stationen i Bruxelles. (Foto: handout © Scanpix)

Var der flere selvmordsbombere i metroen?

Det er et af de store spørgsmål i efterforskningen af tirsdagens terrorangreb i Belgiens hovedstad Bruxelles, hvor politiet arbejder på at identificere og fange mulige medskyldige.

Den franske avis Le Monde og Belgiens svar på DR, RTBF, erfarer her til morgen, at belgisk politi har sat jagten ind på en mulig medgerningsmand fra metroen og arbejder på at identificere ham.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Den eftersøgte mand bar tirsdag morgen en stor taske og fulgtes med Khalid El Bakraoui, der sprængte sig selv i luften på metrostationen Maelbeek tirsdag morgen. Det viser film fra et overvågningskamera i metroen, erfarer de to medier.

RTBF skriver, at det er uklart, om politiet kender mandens identitet, og om de ved, hvorvidt han er død, eller om han slap levende fra terrorangrebet i metroen.

Mand i hvid jakke fortsat på fri fod

Derudover eftersøger politiet mindst én mulig medgerningsmand, der to dage efter terrorangrebet fortsat er på fri fod.

Det er en mand, der ses i selskab med de to selvmordsbombere, der angreb lufthavnen Zaventem - hvoraf en af dem var bror til selvmordsbomberen fra metroen - og var iført en hvid jakke og bøllehat.

Denne mand skal have placeret en bombe i lufthavnen, hvorefter han forsvandt. Bomben eksploderede dog ikke, men blev fundet og bragt til sprængning senere samme dag.

Belgiens hovedstad blev tirsdag morgen ramt af et terrorangreb i myldretiden med eksplosioner i lufthavnen Zaventem og i metroen ved Maelbeek-stationen få hundrede meter fra EU's hovedkvarter.

Angrebet har kostet 31 personer livet. Derudover er omkring 300 såret, hvoraf 61 af dem stadig er i kritisk tilstand.