Medier: Britisk avis dropper bare bryster på papir

The Sun vil ikke længere vise en topløs udgave af deres Side 9-pigen, skriver britiske medier.

I 44 år har læsere kunnet se topløse piger på side tre i den britiske tabloidavis The Sun. Siden fredag har pigerne været dækket til. (Foto: ANDY RAIN © Scanpix)

En 44-årig og udskældt tradition på avispapir kan snart være fortid.

Ifølge flere britiske medier dropper tabloidavisen The Sun at vise topløse piger på side tre - deres svar på Ekstra Bladets Side 9-pigen.

Siden fredag har avisens 'page 3-girl' haft brysterne dækket til med en bh eller bikinitop, og det er kun på avisens netudgave, at læsere stadig kan se topløse billeder.

The Sun, som udkommer i over to millioner oplag, har hverken af- eller bekræftet forlydenderne, men pressetalsmanden Dylan Sharpe fra avisen skriver på Twitter denne kække besked:

'Side tre af The Sun kommer i morgen til at være samme sted som altid - mellem side to og side fire.

Besluttet af Murdoch

Ifølge BBC har The Sun allerede droppet de topløse billeder i weekenderne og af flere omgange i hverdagene.

The Times skriver, at det er udgiver og bestyrelsesformanden Rupert Murdoch, som har truffet beslutningen med den begrundelse, at 'Side 3-pigen' er gammeldags.

De bare bryster i The Sun har i årevis været kritiseret, og konceptet er blevet kaldt både 'sexistisk og forældet. Mere end 215.000 personer har skrevet under på, at den sexede side burde droppes.

Den britiske undervisningsminister, Nicky Morgan, som er ansvarlig for ligestilling i den britiske regering, byder nyheden velkommen.  

- Det er en beslutning, som burde være truffet for længe siden, og den er udtryk for et lille, men betydningsfuldt skridt frem mod bedre mediedækning af kvinder og piger, siger hun ifølge Ritzau.

Ekstra Bladet fortsætter med Side 9

Hvis nogen danske læsere af Ekstra Bladet skulle sidde og blive nervøse for, om den danske tabloidavis mon også skrotter brysterne, så beroliger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, folk på Twitter.

- Det kommer ikke til at ske. Briterne er 'kropsforskrækkede', mener Poul Madsen.

FacebookTwitter