Medier: Det Hvide Hus bremser sprængfarlig bog om Trump

Tidligere rådgivers manuskript indeholder tophemmelig information, mener sikkerhedsråd.

John Bolton har kraftigt antydet, at han ligger inde med relevant information om Trump og Ukraine. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

Det mest omtalte bogmanuskript i USA netop nu kan ikke blive udgivet i sin nuværende form.

Sådan lyder beskeden fra Det Hvide Hus i et brev til USA's tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton, oplyser blandt andet Reuters og CNN.

Dele af manuskriptet til John Boltons kommende bog er allerede sluppet ud. Indholdet er sprængfarligt, fordi Bolton tilsyneladende bekræfter, at præsident Donald Trump stoppede militær bistand til Ukraine for at tvinge landet til at indlede undersøgelser, der ville gavne Trump personligt.

Afsløringen kom, netop som en rigsretssag mod præsidenten behandler præcis samme anklage.

Tophemmelige oplysninger

Bolton sendte for en måned siden sit manuskript til godkendelse i Det Nationale Sikkerhedsråd, som nu vender tommelen nedad.

Manuskriptet indeholder i sin nuværende form 'betydelige mængder hemmeligstemplede oplysninger', og 'nogle af disse oplysninger er tophemmelige', skriver rådet i et brev til John Boltons advokat.

Rådet henviser blandt andet til en fortrolighedsaftale, som Bolton underskrev, inden han som sikkerhedsrådgiver kunne få adgang til hemmeligstemplede oplysninger.

Trump: Bolton tiggede mig

John Boltons referater i manuskriptet af sine samtaler med Trump har forstærket Demokraternes krav om, at han skal indkaldes som stjernevidne i rigsretssagen mod præsidenten.

Det kræver dog flertal i Senatet, hvor rigsretssagen foregår, og som Republikanerne kontrollerer. Og de seneste vurderinger i amerikanske medier lyder, at den republikanske ledelse har stemmer nok til at blokere for vidner i rigsretssagen.

Samtidig har præsident Trump skruet op for angrebene på John Bolton på Twitter. Bolton 'tiggede' ham om et job, og at han siden hen 'blev fyret, fordi ærligt talt hvis jeg lyttede til ham, ville vi befinde os i Sjette Verdenskrig nu', skriver Trump.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk