Medier: Gerningsmand bag Dallas-skyderi er tidligere soldat

Ifølge amerikanske medier er gerningsmanden 25 år og har arbejdet for den amerikanske hær. Myndighederne har endnu ikke bekræftet identiteten.

Politiet meddelte tidligere på dagen, at den mistænkte snigskytte døde, da en af politiets robotter monteret med en bombe detonerede nær den mistænkte. (Foto: © Laura Buckman, Scanpix)

Manden, der formodes at stå bag skyderiet i Dallas, er 25 år og tidligere soldat af reserven i USA.

Det skriver en række amerikanske medier.

En højtstående politikilde med kendskab til efterforskningen siger til avisen Washington Post, at der er tale om den 25-årige Micah Xavier Johnson. Han skulle være fra Mesquite, en forstad til Dallas.

Amerikanske myndigheder har endnu ikke officielt bekræftet gerningsmandens identitet.

Ifølge Reuters, har den amerikanske hær oplyst, at han var soldat af reserven i seks år indtil april 2015.

Derudover har han været udsendt til Afghanistan fra november 2013 til juli 2014. Han skulle angiveligt være specialiseret inden for murer- og tømrerarbejde.

Politiet meddelte tidligere på dagen, at den mistænkte snigskytte døde, da en af politiets robotter monteret med en bombe detonerede nær den mistænkte, efter forhandlinger brød sammen.

Han havde barrikaderet sig i flere timer i et garageanlæg, hvor han var i skududveksling med politiet.

Ifølge politiet fortalte han til en mægler, at han handlede alene og ønskede at dræbe hvide mennesker, især betjente, efter to sorte mænd er blevet dræbt af politibetjente i delstaterne Louisiana og Minnesota inden for de seneste dage.

Det Hvide Hus' talsmand Josh Earnest har fortalt, at gerningsmanden ikke havde forbindelse til terrororganisationer i hverken USA eller udlandet.