Medstuderende mindes dræbte Louisa og Maren: 'Nogle er ramt dybt ind i rygmarven'

På Universitetet i Sørøst-Norge blev der onsdag holdt mindeceremoni for de to studerende, der blev dræbt i Marokko i december.

Der blev i aften oplæst digte, sunget sange og tændt bål for Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland. (Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)

Over en måned er gået, siden danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland blev fundet dræbt i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene i Marokko.

De to unge kvinder studerede begge på Universitetet i Sydøst-Norge, som ligger i byen Bø.

For deres studiekammerater og undervisere har den seneste måned har været præget af kaos i tanker og i følelser. Det fortæller institutleder Annette Bischoff.

- Det har været en meget stærk periode, fordi det har været så krævende at stå i. Ikke bare for os som ansatte, men for de studerende, som jo er stærkest berørt af det, som skete i Marokko, og som er stærkt berørt af, at den her drabsvideo er spredt via sociale medier, fortæller hun til DR Nyheder.

(Foto: © Kim Dang Trong, DR Nyheder)

Ro til at møde hverdagen igen

I aftes afholdt instituttet, hvor Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland studerede, en mindehøjtidelighed for de to kvinder, som tilsyneladende blev tilfældige ofre for et terrorangreb, da de var på vandreferie i Marokko.

Her var venner, medstuderende, ansatte og pårørende samlet for at mindes de to unge kvinders liv med sange, digte og taler. Ceremonien blev afsluttet med båltænding og opsendelse af lanterner i det norske vintermørke.

Selvom begge kvinder er blevet bisat, så var der på universitetet et behov for at samles og sige farvel.

- Der er nogle studerende her, som er dybt ramt helt ind i rygmarven. Der er nogle, som har set videoen, som kendte dem rigtigt godt og boede sammen med dem. Og derfor er der behov for, at vi samler de studerende, så de kan få det rum, hvor de kan mindes i fællesskab, fortæller Anette Bischoff.

Nu håber hun, at de studerende kan finde noget ro ovenpå tabet af deres to medstuderende.

- Jeg håber, at mindehøjtideligheden vil gøre, at de studerende får lidt ro i kroppen og ro i sjælen, og at de kan møde hverdagen og studiehverdagen i den nærmeste fremtid.