Medvedev: Putin som regeringschef

Ruslands viceregeringschef Dmitrij Medvedev, der står til at blive landets næste præsident, peger på den nuværende præsident, Vladimir Putin, som ny regeringschef. Putin pegede i går på Medvedev som nye præsident.

Studenter ser Medvedevs tv-tale på deres sovesal og hører ham anbefale Putin som kommende regeringsleder. (Foto: Maxim Shipemkov © Scanpix)

Præsident Vladimir Putin bør blive Ruslands premierminister, når han til foråret forlader Kreml.

Det foreslog viceregeringschef Dmitrij Medvedev tirsdag, dagen efter Putin pegede på ham som sin efterfølger.

Den 42-årige jurist sagde ved et møde med partiledere i Statsdumaen, at hans nominering som præsidentkandidat viser behovet for kontinuitet, så Putins politik kan blive ført videre.

Højeste post i den udøvende magt

- Jeg mener, det er af allerstørste betydning for vores land at beholde Vladimir Vladimirovich Putin på den højeste post i den udøvende magt, nemlig som regeringschef for den russiske føderation, sagde Medvedev i en tv-transmitteret tale.

De Putin-tro partier i parlamentet bakker op om Medvedev, hvis valg til præsident i marts anses som en ren formalitet.

Sikre på at Medvedev vinder

Medvedev er en af Putins mest loyale medarbejdere og bestyrelsesformand for energigiganten Gazprom. Han har været en del af den inderste kreds om Putin, siden denne blev premierminister i 1999 og præsident ved årsskiftet 2000.

De russiske avisers lederskribenter var tirsdag da også sikre på, at Medvedev vinder præsidentvalget, men såede samtidig tvivl om en kommende præsidents magtbeføjelser, da Putin og dennes magtelite i Kreml.

FacebookTwitter