Medvedev: Vi bomber ikke civile i Syrien

Russiske krigsfly i Syriens luftrum rammer ikke civile med deres bomber, siger den russiske premierminister.

En mand fjerner murbrokker efter endnu et bombardement i byen Idlib i Syrien. (Foto: Ammar Abdullah © Scanpix)

Den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, afviser beskyldninger om, at det russiske luftvåben rammer civile under bombekampagnen i det krigshærgede Syrien.

- Der er ingen beviser for, at vi bomber civile, selv om alle beskylder os for det, siger han ved sikkerhedskonferencen i München.

Medvedev siger også, at Rusland ikke har "hemmelige mål i Syrien".

- Vi forsøger ganske enkelt at beskytte vore nationale interesser, siger han og tilføjer, at det blandt andet er at undgå, at militante ekstremister kommer til Rusland.

Ifølge Medvedev er der brug for samarbejde mellem Rusland og USA, hvis situationen i Syrien skal bringes til det, han kalder normalisering.

- Vi er en ny kold krig

Premierministeren gik på talerstolen ved sikkerhedskonferencen, efter at Nato forleden meddelte, at alliancen vil styrke sin militære tilstedeværelse i grænseområderne op til Rusland.

Medvedev siger, at Nato er "uvenlig".

- Vi er gledet tilbage til en periode med en ny kold krig. Natos politiske kurs er fortsat uvenlig og lukket over for Rusland, mener han ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Premierministeren mener dog, at der er håb endnu, om at forholdet mellem Rusland og Vesten bliver bede.

- Det er svært at skabe tillid, men vi må begynde. Vore holdninger er forskellige, men ikke så forskellige som for 40 år siden, da der stod en mur i Europa.

/ritzau/