Tema Krigen i Syrien

Meldinger om brud på skrøbelig våbenhvile i Syrien

Damaskus og Moskva siger lørdag, at de vil respektere våbenhvilen, men fortsat bekæmpe Islamisk Stat og Nusra.

Selvom der er våbenhvile i Syrien, rapporterer medier om skudvekslinger og raketangreb. (Foto: Abd Doumany © Scanpix)

Selv om der i vid udstrækning er mere ro på i det krigshærgede Syrien, end der har været i årevis, så er der, under et døgn efter at en våbenhvile er trådt i kraft, flere meldinger om brud på aftalen.

I Latakiaprovinsen meldte en oprørsgruppe lørdag morgen, at tre af deres medlemmer var dræbt af regeringsstyrker.

Lidt senere på dagen siger Fares Bayoush, leder af gruppen Fursan al-Haqq, at angreb fra regimet er ophørt nogle steder, mens de fortsætter i andre dele af landet.

Bliver det ved, kan det få den skrøbelige våbenhvile til at kollapse, siger han til nyhedsbureauet Reuters lørdag.

Lørdag eftermiddag skriver det syriske nyhedsbureau Sana omvendt, at et beboet område i den syriske hovedstad, Damaskus, er blevet ramt af raketter, som er affyret fra et område, der kontrolleres af oprørsgrupper.

Og i det nordlige Syrien melder kurdiske styrker, at de bliver angrebet af Islamisk Stat, som dog ikke omfattes af våbenhvilen.

Den syriske regering og op mod 100 oprørsgrupper har godkendt aftalen, som USA, Rusland og flere internationale stormagter har forhandlet sig frem til.

Den syriske regeringshær og Rusland vil respektere aftalen, siger de lørdag, men de vil fortsat bekæmpe de militante grupper al-Nusra og Islamisk Stat (IS).

/ritzau/