Menneskejagten er gået ind - politi undersøger postcentral i brevbombesag

Hvidt pulver fundet i mindst en af pakkerne er ikke biologisk trussel.

Endnu er der ikke kommet meget frem om, hvilke konkrete retninger FBI's jagt på afsenderen af brevbomber til Trump-kritikere tager.

Men i nat kom det frem, at i det mindste et bevis peger mod Florida, hvor også den påståede afsender, den demokratiske politiker Deborah Wasserman Schultz, har til huse.

Således afspærrede politiet postcentralen i Opa-locka nord for Miami på staten Floridas sydspids for at undersøge den nærmere

Ifølge flere nyhedsbureauer skyldes interessen, at en eller flere af de pakker med rørbomber, som blev afsendt, har været behandlet her på deres vej til modtageren.

Miami-Dade County Police bekræfter over for Reuters at de havde et bombehold på stedet sammen med bombehunde. Ved samme lejlighed blev postcentralens kameraovervågning gennemset.

Det er ikke kommet frem, hvorvidt politiets efterforskere fandt noget på stedet.

Pulver var ufarligt

I går aftes blev Time Warner Center i New York evakueret efter rapporter om endnu en mistænkelig pakke. Her har CNN's redaktion i byen til huse, som også modtog en rørbombe med posten onsdag.

Denne gang blev hændelsen dog afmeldt som falsk alarm.

Også bekymringen over en pose hvidt pulver, som var medsendt nyhedsstationens pakke, blev i går dæmpet.

Pulveret havde medført, at imens medarbejderne ret hurtigt kunne vende tilbage på arbejde, forblev tv-stationens postrum afspærret, så længe risikoen ved pulveret ikke var afklaret.

Men i går aftes kunne CNN's ansatte ånde lettet op, da vicedirektøren i FBI, William Sweeney, fastslog at pulveret "ikke udgør en biologisk trussel".

Pulver i breve har tændt alle advarselslamper, siden miltbrandangrebet i USA i 2001, hvor en amerikansk forsker i biologisk krigsførelse mistænktes for at være afsenderen af flere breve med miltbrandssporer. Han begik selvmord før retssagen.

Flere bomber kan være på vej

På en pressekonference i går lød det fra forbundspolitiet FBI, at man stadig ikke er sikker på, om der kan være flere pakker i omløb.

FBI's Twitterprofil er da også hen over natten blevet opdateret med forholdsregler om, hvordan man skal forholde sig ved mistænkelige forsendelser.

I alt ni personer, som alle har været åbne om deres kritik af Trump eller er blevet kritiseret offentligt af ham, har modtaget samlet 10 brevbomber.

I går ville politiet ikke direkte bekræfte at bomberne var sendt med henblik på at dræbe modtageren - der har været spekulation om de snarere skulle skræmme, i og med ingen af dem er eksploderet.

Til pressen understregede New Yorks politichef, James O'Neill dog, at "de behandles som potentielle sprængladninger".

De seneste tre pakker blev sendt til tidligere vicepræsident Joe Biden og den stærkt Trumpkritiske skuespiller Robert De Niros produktionsselskab.

Her slog en årvågen sikkerhedsvagt, som ellers havde fri, alarm. Da han så mediedækningen, huskede han at have set en pakke, som lignede de øvrige, i bygningens postrum.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk