Menneskelig fejl var årsag til togkollision i Bayern

Den ansvarlige er nu tiltalt for uagtsomt manddrab.

11 mennesker blev dræbt og over 80 personer blev kvæstet. (Foto: Peter Kneffel © Scanpix)

Menneskelige fejl var årsag til togulykken ved Bad Aibling, hvor 11 mennesker blev dræbt og over 80 blev kvæstet, siger anklagemyndigheden.

- Menneskelige fejl var årsag til ulykken, siger anklager Wolfgang Giese.

Han har nu indledt en efterforskning, hvor den ansvarlige person for sporene hos Deutsche Bahn er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Den anklagedes job er at dirigere sportrafikken.

Efterforskerne mener ifølge The Guardian, at manden sendte det forkerte signal til togene. Da han opdagede sin fejl, forsøgte han at alarmere lokoførerne ved hjælp af et nødopkald.

- Havde han handlet efter reglerne, ville togene ikke have kollideret, lyder det fra anklageren.

Ifølge myndighederne er der dog intet, der tyder på, at den ansvarlige var påvirket af alkohol eller andet.

Kollisionen mellem de to tog skete i et sving i en skov, hvilket betød, at lokoførerne ikke har været i stand til at se hinanden, før togene kolliderede.

Ulykken var den værste i regionen i mange år, men ifølge myndighederne kunne det have endt meget værre.

På grund af ferie var der nemlig ikke nær så mange passagerer om bord på toget som normalt i myldretiden. Tysk politi omtalte efter ulykken togene som ”skoletog”, fordi de på en almindelig dag kører mange elever til deres studier.

Ifølge indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann, deltog mere end 600 personer og adskillige helikoptere deltaget i redningsarbejdet, da ambulancer ikke kunne nå frem til ulykkestedet.