Menneskerettighedschef til Saudi-Arabien: Fortæl os hvor Khashoggis lig er

FN's menneskerettighedschef opfordrer til internationalt samarbejde i efterforskningen af drabet på journalisten Jamal Khahshoggi.

Michelle Bachelet, FN's menneskerettighedschef. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)

Det kræver en international, selvstændig efterforskning at få afdækket sagen om drabet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi, som forsvandt på det saudiske konsulat i Istanbul den 2. oktober.

Sådan lyder det i dag i en udtalelse fra chefen for FN's Menneskerettighedsorganisation (OCHR), Michelle Bachelet. Det skriver Reuters.

Jamal Khashoggi har været forsvundet, siden han gik ind på det saudiske konsulat i den tyrkiske by Istanbul den 2. oktober.

I første omgang afviste Saudi-Arabien, at Khashoggi var blevet dræbt på konsulatet, men landets kongedømme har siden erkendt, at han blev dræbt af saudiske agenter under en såkaldt uautoriseret operation.

Det er dog endnu uvist, hvad der er blevet af Khashoggi, efter han blev dræbt.

Nu opfordrer menneskerettighedschefen Saudi-Arabien til at afsløre, hvor Jamal Khashoggis lig befinder sig. Den retsmedicinske undersøgelse og obduktionen af liget er altafgørende elementer i efterforskningen af drabet, lyder det fra Michelle Bachelet.

Også den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har på det kraftigste opfordret Saudi-Arabien til at fortælle, hvor journalistens lig befinder sig.

- Denne efterforskning skal afsluttes hurtigt. Der er ingen grund til at komme med gode undskyldninger, udtaler præsidenten ifølge AP.

18 personer i Saudi-Arabien er indtil videre anholdt i sagen. De er alle krævet udleveret af Tyrkiet.