Mere end 10.000 flygter fra oversvømmelser

Seks personer er omkommet og tusinder flygter på grund af oversvømmelser i centraleuropa.

En ældre dame bliver hjulpet af redningsarbejdere i Tyskland. (Foto: © Scanpix, Scanpix)

I både Tyskland, Østrig og Tjekkiet flygter folk fra deres hjem på grund af de voldsomme oversvømmelser.

7.000 personer er blevet evakueret i den tyske by Eilenburg, og 14.000 elkunder har mistet strømmen i den tyske delstat Sahsen-Anhalt.

Mindst 300 mennesker har forladt deres hjem i Salzburg og Tyrol i Østrig, og i Tjekkiet er Prag hårdt ramt. I området omkring hovedstaden er 3.000 mennesker blevet tvunget til at forlade deres hjem.

I Prag håber indbyggerne, at de tiltag, der blev iværksat til at forebygge oversvømmelser, efter at byen blev ramt af voldsomme vandmasser i 1997 og 2002, vil gøre katastrofen mindre.

Seks er omkommet

Indtil videre har vandmasserne i centraleuropa taget livet af seks, og mindst otte er savnet, skriver BBC.

(Foto: © Scanpix, Scanpix)

En ung mand padler rundt i de voldsomme vandmasser i den tyske by Passau. Ikke siden 1954 har vandstanden været så høj i byen.

Tre af de seks omkomne, har mistet livet i Tjekkiet, to i Tyskland, mens den sidste er fundet død nær den østrigske by Salzburg.

En mand og en kvinde døde i Trebenice uden for Prag, da deres hus faldt sammen, og en mand i halvtredserne blev fundet død i floden Upa 150 kilometer nord for hovedstaden.

Befolkningen i de berørte lande kan dog glæde sig over, at det ser lysere ud efter flre dage med regn.

- Vandet går tilbage alle steder. Til tider endda stærkt, siger Barbara Staudinger fra den østrigske Salzburg-regions miljømyndigheder til avisen Die Presse.