Mere end 600 personer er nu savnet i californiske skovbrande

5.000 brandmænd kæmper fortsat for at få slukket skovbrandene i Californien.

Brandmyndighederne i Californien har i nat opjusteret antallet af savnede og dræbte i delstatens mest dødbringende skovbrande nogensinde.

Mindst 63 personer har mistet livet, og 631 savnes. Antallet af savnede personer er mere end fordoblet siden tidligere torsdag. Det oplyser de lokale myndigheder.

Ifølge Ritzau er antallet af savnede eksploderet siden dagen før, fordi efterforskere har gennemgået en række nødopkald, der blev foretaget for en uge siden, da branden brød ud.

40 procent under kontrol

Den mest voldsomme brand, Camp Fire, som lige nu hærger lige i det nordlige Californien, har brændt siden torsdag i sidste uge. Den bredte sig med voldsom fart på grund af kraftig vind og vedvarende tørke i området.

Brandmyndighederne har ifølge BBC 40 procent af branden under kontrol. 5.000 brandmænd er sat ind i kampen mod flammerne.

- Vi fortsætter med at bekæmpe branden. Vi bliver ved med at holde øjnene på bolden, siger talsmand for Californiens brandvæsen, Ken Pimlott, til BBC.

I det sydlige Californien hærger endnu en brand, Woolsey Fire, som ligeledes har kostet tre personer livet. Mindst 9.700 hjem er indtil videre blevet destrueret i brandene i Californien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk