Mere end hver syvende amerikaner er fattig

Antal fattige i den amerikanske befolkning er boomet under krisen. Andelen er den største i 18 år.

Fattigdommen i USA er voksende (© DR)

Andelen af fattige i den amerikanske befolkning steg til 15,1 procent i 2010, og andelen har ikke været højere siden 1993, beretter USA's svar på Danmarks Statistik, Census Bureau, tirsdag ifølge AFP.

De fattige amerikanere udgjorde 14,3 procent af befolkningen i 2009, og dermed er tallet steget markant i løbet af året.

Flest sorte og latinoer

Der er særligt mange fattige blandt de etniske minoriteter i landet. Der er således en særlig høj andel af fattige blandt afroamerikanere og latinamerikanere. Her udgør de fattige henholdsvis 27,4 procent og 26,6 procent af befolkningsgrupperne.

Måler man, hvordan fattigdommen fordeler sig geografisk mellem de amerikanske regioner, tager det sydlige USA prisen for den højeste andel af fattige. Her måler andelen 16,9 procent.

Syden fattigst

Syden tager samtidig prisen for at huse flest amerikanere, der ikke har en sundhedsforsikring. 19,1 procent af befolkningen i Det sydlige USA lever nemlig uden sådan én, mens landsgennemsnittet ligger på 16,3 procent.

Seniorforsker ved Brookings Instituttet, Ron Haskins, tror, at fattigdomstallene viser en tendens, der højst sandsynligt vil fortsætte.

- I betragtning af, at det er almindeligt anerkendt, at ledigheden og især langtidsledigheden vil fortsætte med at stige de næste par år, kan vi samtidig forvente et mønster med lave indkomster og høj fattigdom i de næste mange år, siger han.

Ifølge tallene er der til gengæld ikke sket nogen væsentlig udvikling i uligheden i befolkningen mellem 2009 og 2010.

Facebook
Twitter