Mere overvågning i Kina: Nye mobilbrugere vil få deres ansigt skannet

Kina vil sikre sig, at telefonbrugere er registreret under rigtige navne med krav om skanning af ansigt.

Fra i dag vil nye mobilbrugere i Kina få deres ansigt skannet. (Foto: Bobby Yip © Scanpix)

Fra i dag vil nye telefonbrugere i Kina få deres ansigt skannet, så deres identitet kan verificeres.

Ifølge landets myndighed for informationsteknologi kræver Kina fra søndag, at teleselskaber indsamler skanninger af ansigter, når nye telefonbrugere registreres i butikker.

Tiltaget blev annonceret i september, hvor det kinesiske ministerium for informationsteknologi udsendte en meddelelse om de nye regler med ansigtsgenkendelse.

Her fremgik det, at teleselskaber skal bruge "kunstig intelligens og andre teknologier" til at verificere folks identiteter, når de får et nyt telefonnummer.

En repræsentant fra teleselskabet China Unicoms kundeservice oplyser til nyhedsbureauet AFP, at reglerne betyder, at kunder, som registrerer sig til et nyt telefonnummer måske skal optage dem selv dreje deres hoved og blinke.

- I næste skridt vil vores ministerium fortsætte med at... øge overvågningen og kontrollen... og strengt fremme behandlingen af registreringen af rigtige navne for brugere af telefoner, lyder det i meddelelsen fra september.

I forvejen har den kinesiske regering indført regler om, at id-kort kobles til telefonnumre. Og teknologien med ansigtsgenkendelse bruges i forvejen i landet ved alt fra indkøb i supermarkeder til overvågning.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter