Merkel besøger berørte områder: 'Surrealistisk og uhyggeligt'

Kansler Angela Merkel besøgte i dag den tyske by Schuld, der er en af de hårdest ramte tyske byer efter oversvømmelser.

Angela Merkel har været på statsbesøg i USA hele ugen, men er nu hjemme i Tyskland, hvor hun besøger nogle af de mest berørte områder. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)

- Situationen her er surrealistisk og uhyggelig.

Sådan lød det i dag fra den tyske kansler Angela Merkel, der er på besøg i byen Schuld i Ahrweiler-distriktet i delstaten Rheinland-Pfalz, der er et af hårdest ramte områder efter oversvømmelserne.

Her talte hun med både indbyggere, redningsmandskab og lokalpolitikere. Hun sagde, at det tyske sprog knap nok har ord, som kan beskrive de omfattende ødelæggelser.

Alene i Rheinland-Pfalz har mindst 110 mistet livet, og der er fortsat savnede i området. I alt har flere end 150 mistet livet i Tyskland.

Billeder fra Schuld viser en by, hvor husene er revet væk af vandmasserne og ligger som pindebrænde. Tonstunge biler er kastet rundt, og folks ejendele ligger spredt rundt omkring i gaderne.

Kort sagt har beboerne mistet alt. Og de skal have hjælp hurtigst muligt, lyder det fra Angela Merkel.

Økonomisk hjælp på vej

Ifølge kansleren vil der allerede onsdag blive vedtaget en hjælpepakke, og militæret skal hjælpe til, så længe der er behov for det.

Titusindvis af soldater hjælper i øjeblikket med at lede efter overlevende og omkomne, ligesom de hjælper med det kolossale oprydningsarbejde.

- Det er utroligt trøstende, hvordan folk holder sammen, hvordan de hjælper hinanden og hvilken solidaritet der er, sagde Angela Merkel ifølge tyske Bild.

Angela Merkel var på sit besøg blandt andet ledsaget af byens borgmester, Helmut Lussi, og delstatens ministerpræsident, Malu Dreyer. (Foto: Christof Stache © Ritzau Scanpix)

Forbundsregeringen i Berlin har lovet over 300 millioner euro (over 2,2 milliarder kroner) i øjeblikkelig krisehjælp samt milliarder af euro til yderligere genopbygningshjælp til nye huse, veje og broer. Det siger finansminister Olaf Scholz til søndagsavisen Bild am Sonntag ifølge Ritzau.

Angela Merkel har været hele ugen været på besøg i USA hos præsident Joe Biden, men hun har fulgt situationen tæt, men hendes ministre har besøgt de berørte områder.

Angela Merkel besøger i dag også Adenau omkring 10 kilometer fra Schuld.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk