Merkel fordømmer demonstrationer: 'Heksejagt i gaderne hører ingen steder hjemme'

Den tyske kansler tager afstand fra demonstrationer og uroligheder i tysk by efter knivdrab.

På en pressekonference i Berlin førdømte forbundskansler Angela Merkel i dag de voldsomme uroligheder i den østtyske by Chemnitz. (Foto: © ODD Andersen, Scanpix)

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, tog i dag stærkt afstand fra urolighederne i den østtyske by Chemnitz, hvor højrenationale demonstranter i går aftes stødte sammen med moddemonstranter.

Demonstrationerne begyndte efter et knivdrab på en 35-årig tysk mand natten til søndag. Politiet har anholdt to mænd i sagen, en 23-årig syrer og en 22-årig iraker.

- Først og fremmest vil jeg gerne give min dybeste medfølelse til de efterladte, der har mistet et familiemedlem. Men når det er sagt, så har de demonstrationer, og det, der er foregået, ingen plads i en retsstat, sagde kansleren på et pressemøde i Berlin med den kroatiske premierminister Andrej Plenkovic.

Indenrigsminister klar til at yde støtte

Flere tusinde mennesker tog del i demonstrationen i Chemnitz. Seks er meldt såret. Nogle heilede, mens andre angreb journalister. Situationen bekymrer kansleren.

- Vi ser had, vold og nærmest en heksejagt i gaderne, og det hører ingen steder hjemme i et land som vores. Politiet har naturligvis taget deres forholdsregler, så de kan få stoppet det her på fornuftig vis og forhindre, at det sker igen, sagde Angela Merkel.

Tidligere i dag udtalte også Tysklands indenrigsminister, Horst Seehofer, sig om de voldsomme begivenheder.

- Politiet i delstaten befinder sig i en svær situation. Den føderale regering er klar til at yde støtte til politiet, hvis det bliver nødvendigt, lød det fra ministeren.

Angela Merkel bakkede under pressemødet op om Horst Seehofers udmelding.