Merkel giver milliarder ekstra til flygtninge

Frem mod 2020 ventes den samlede tyske regning på flygtningeområdet at stige til over 180 milliarder kroner.

De ekstra poser med penge betyder, at de tyske delstater i år får i alt 9,5 milliarder euro i støtte fra Merkel og co. til at håndtere flygtningestrømmen. (Foto: Christof Stache © Scanpix)

Det bliver en del milliarder dyrere end ventet for Tyskland at huse det store antal flygtninge og asylansøgere, der de seneste år er kommet til landet.

Den tyske regering med forbundskansler Angela Merkel i spidsen har afsat 2,55 milliarder euro - cirka 19 milliarder kroner - ekstra til håndteringen af flygtninge i Tysklands 16 delstater i år.

Samtidig har regeringen i Berlin onsdag besluttet at øge næste års bevilling med knap 1,2 milliarder euro.

De ekstra poser med penge betyder, at de tyske delstater i år får i alt 9,5 milliarder euro i støtte fra Merkel og co. til at håndtere flygtningestrømmen.

Pengene skal blandt andet gå til omkostninger forbundet med at tage sig af uledsagede børn, familiepleje, indkvartering og det pengebeløb, som asylansøgere modtager i integrationsstøtte.

Regeringen venter, at den samlede regning på flygtningeområdet vil stige til i alt 24,5 milliarder euro inden 2020. Det svarer til over 180 milliarder kroner.

Den tyske regering besluttede i september sidste år, at den ville støtte delstaterne med 670 euro om måneden for hver asylansøger, de tager imod. Det skete, efter at flere delstatsregeringer havde brokket sig over de stigende udgifter.

Der kom omkring 890.000 asylansøgere til Tyskland sidste år. De fleste var flygtet fra krig i Mellemøsten og Afrika.

/ritzau/dpa

Facebook
Twitter