Tema Krigen i Syrien

Merkel kalder russiske bombeangreb i Aleppo inhumane

Efter Berlin-møde er tonen fra vestlige ledere hård over for Rusland. Putin er klar til at forlænge bombestop.

Tonen var hård fra Tyskland og Frankrig overfor Rusland, da der blev holdt møde i Berlin. (Foto: MICHAEL KAPPELER © Scanpix)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at han er klar til at forlænge pausen i luftangrebene i Syrien efter et topmøde med blandt andre Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident Hollande i Berlin onsdag aften.

Rusland er ifølge det russiske nyhedsbureau Tass og det britiske nyhedsbureau Reuters parat til forlænge den såkaldte humanitære pause i Aleppo "så længe som muligt".

- Vi informerede omkring den russiske sides planer om at forlænge pausen i luftangrebene så længe som muligt alt afhængig af udviklingen i dette område, siger Putin ifølge Tass.

Hård tone fra vestlige ledere

Efter samme møde i Berlin, hvor hovedtemaet ellers var situationen i Ukraine, kalder Angela Merkel bombardementet af Aleppo for "inhumant", mens Frankrigs François Hollande, siger, at de "nærmer sig krigsforbrydelser".

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Rusland meddelte tidligere onsdag, at landet havde forlænget en otte timer lang "humanitær pause" i Aleppo den 20. oktober med yderligere tre timer.

Beslutningen er truffet på baggrund af opfordringer fra internationale hjælpeorganisationer.

- Den humanitære pause vil gøre det muligt for FN og for det syriske Røde Halvmåne at gennemføre alle foranstaltninger, så de syge og sårede og de personer, som ledsager dem, kan forlade byen sammen med civile, sagde en talsmand onsdag.

/ritzau/