Merkel: Multikulturelt tysk samfund har fejlet

Den tyske kansler, Angela Merkel, erklærede i går fallit overfor et multikulturelt samfund i Tyskland. Indvandrere skal integreres bedre, lød det.

- Forstillingen om at bygge et multikulturelt samfund, hvor alle lever side om side uden problemer, må siges at have fejlet voldsomt, sagde Tysklands kansler Angela Merkel blandt andet i en tale i fredags. (Foto: Michael Gottschalk © Scanpix)

Der blev lagt en skarp tone for dagen, da den tyske kansler Angela Merkel holdt tale for en gruppe unge konservative fredag.

Merkel erklærede tanken om et multikulturelt samfund i Tyskland fallit.

- Forstililngen om at bygge et multikulturelt samfund, hvor alle lever side om side uden problemer, må siges at have fejlet stort, sagde hun blandt andet.

Bedre integration

Merkel krævede derfor bedre integration af landets 16 millioner immigranter. Især skal der fokus på at lære udlændinge at tale tysk.

- Men vi må omvendt give det indtryk, at folk, der ikke taler tysk, ikke er velkomne, sagde hun.

Fremmedfjendskhed vokser

Angela Merkels udtalelser kommer samme uge som en ny undersøgelse, der viser, at fremmedfjendskheden er stigende i Tyskland.

Undersøgelsen er lavet af Friedrich-Ebert-fondens tænketank og viser blandt andet at 36,5 % af tyskerne mener, at forbundsrepublikken er under pres fra stærk fremmed indflydelse.

Facebook
Twitter