Merkel rystet over massechikane i Køln

Overgrebene har pustet til en større debat om flygtninge i Tyskland på grund af vidners beskrivelse af gerningsmændene.

Angela Merkel har ringet til Kølns borgmester for at give udtryk for sin bekymring. (Foto: ODD ANDERSEN © DR Nyheder)

Den tyske kansler Angela Merkel udtrykker nu sin bekymring, efter at det tidligere i dag kom frem, at 80 kvinder nytårsnat blev berøvet og seksuelt forulempet i den tyske by Køln.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Merkel har ringet til Kølns borgmester, Henriette Reker, for at vise sin medfølelse i forbindelse med overgrebene, der fandt sted omkring Kølns hovedbanegård ved siden af byens berømte domkirke.

I en erklæring oplyser Merkels ministerium, at alle midler tages i brug 'for at finde gerningsmændene så hurtigt som muligt, og at gerningsmændene skal straffes uden hensyn til deres oprindelsesbaggrund'.

Overgrebene har sat gang i en større debat om flygtninge og migranter i Tyskland, fordi både vidner og politi har beskrevet gerningsmændene som 'mænd med arabisk eller nordafrikansk oprindelse'.

De skulle angiveligt have samlet sig i store grupper omkring hovedbanegården, hvor krænkelserne fandt sted.

- På nuværende tidspunkt har vi ingen mistænkte, så vi ved ikke, hvem gerningsmændene er, siger Kølns politichef Wolfgang Albers ifølge AP.

- Det eneste, vi ved, er, at politiet mener, at der primært var tale om unge mænd mellem 18 og 35 fra en arabisk eller nordafrikansk region, siger han.

Kølns borgmester, Henriette Reker, advarer mod at drage forhastede konklusioner om gerningsmændene.

- Det er helt forkert at knytte en gruppe, der synes at komme fra Nordafrika, med flygtninge, siger borgmesteren.