Merkel vil stramme flygtningekurs efter angreb i Köln

Også flygtninge med en betinget dom skal kunne udvises, siger tysk kansler efter masseoverfald på kvinder.

Politiet visiterer mænd ved stationen i Köln, hvor over 100 kvinder blev udsat for overgreb nytårsnat. (Foto: MARIUS BECKER © Scanpix)

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger, at lovstramninger er nødvendige efter angrebene på mange kvinder i Köln nytårsaften.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, siger den konservative regeringschef, som lørdag er i Mainz for at mødes med ledelsen i de kristelige demokrater i CDU.

- Lovændringer er i borgernes interesse, men lige så meget i langt de fleste flygtninges interesse, siger Merkel.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet, og at dette også skal gælde dem, der kun har fået betingede domme.

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf, siger forbundskansleren, som i Mainz sammen med andre CDU-ledere har underskrevet en erklæring om lovstramninger.

/ritzau/dpa

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, siger den tyske kansler.

Opslået af DR Nyheder på 9. januar 2016