Mette Frederiksen på top 50-liste med Greta Thunberg og Rihanna

Danmarks statsminister er i selskab med flere verdensnavne på Bloombergs liste over personer, der definerede 2019.

Mette Frederiksen har gjort en bemærkelsesværdig entré på den internationale scene, mener finansmediet Bloomberg. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Den danske statsminister er ifølge det amerikanske finansmedie Bloomberg en af de personer, der i særlig grad definerede det snart forgangne år.

top 50-listen, der fremhæver indflydelsesrige mennesker inden for alt fra finans til mode, teknologi, handel, sport og politik, optræder Mette Frederiksens navn side om side med flere af tidens stjerner.

Udover den 16-årige klimaforkæmper Greta Thunberg og popstjernen Rihanna er der tale om navne som gymnastikfænomenet Simone Biles, komiker og politisk aktivist Jon Stewart og demonstranterne i Hongkong.

I Bloombergs artikel om Mette Frederiksen fremhæves det, at hun ved Folketingsvalget i sommer førte venstrefløjen til sejr ved at gøre det, som kun få politiske ledere i Europa hidtil har præsteret: At "neutralisere den indvandrerkritiske nationalisme".

- Hun har erkendt, at det er nødvendigt at begrænse indvandringen i et land, hvor alle har gratis adgang til sundhedsvæsenet og uddannelse, men hun har gjort det uden at ty til fremmedfjendsk retorik, skriver Bloomberg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ifølge Bloomberg leveret et eksempel til efterfølgelse for Europas svækkede venstrefløjsledere. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Kaldte Trumps købstilbud 'absurd'

Mette Frederiksen beskrives i artiklen som den jordbundne datter af en nordjysk familie med rødder i fagbevægelsen og med en politisk mission om at stå vagt om ufaglærtes vilkår på arbejdsmarkedet.

- Ved at ændre tonen i debatten har hun måske grundlagt en model, der kan genoplive venstrefløjen på tværs af Europa, lyder det rosende fra Bloomberg.

Samtidig bemærker finansmediet, at Mette Frederiksen, der med sine 42 år er den hidtil yngste regeringsleder i Danmark, satte USA's præsident, Donald Trump, på plads blot to måneder efter, hun var kommet på plads i Statsministeriet.

- Hun leverede en opskrift på, hvordan man siger fra over for Trump, da hun kaldte hans interesse for at erhverve sig det selvstyrende danske område Grønland for "en absurd diskussion".

- Vi svinger godt sammen, sagde Mette Frederiksen om sit møde med Donald Trump ved Nato-topmødet i London tidligere på ugen. (Foto: MUSTAFA KAMACI © Scanpix)

Efterfølgende for Trump til tasterne på Twitter og aflyste sit statsbesøg i Danmark.

Mette Frederiksen holdt dog fast i sit svar til præsidenten og formåede ved en efterfølgende telefonsamtale at bekræfte det gode forhold til Det Hvide Hus i Washington, skriver Bloomberg.

I videoen herunder kan du se, hvad Mette Frederiksen sagde om forholdet til USA i forbindelse med det netop afholdte Nato-topmøde i London.