Mexicos præsident: Trump er respektløs

Den amerikanske præsident vil indsætte tusindvis af soldater på grænsen til Mexico.

Det er "respektløst", at den amerikanske præsident, Donald Trump, vil sætte soldater fra Nationalgarden til at bevogte grænsen til Mexico.

Sådan lyder reaktionen fra Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, efter at den amerikanske præsident har meddelt, at han vil indsætte mellem 2.000 og 4.000 soldater ved grænsen mellem USA og Mexico.

- Hvis dine seneste udtalelser er resultatet af frustration over indenrigspolitiske spørgsmål, din lovgivning eller din kongres, så er det dem, du bør henvende dig til, ikke mexicanere, siger præsidenten i en udtalelse, som i går blev offentliggjortTwitter.

- Vi vil ikke tillade, at vores handlinger bliver defineret af negativ retorik, fortsatte han.

Bladet fra munden

I den fem minutter lange videoudtalelse fortæller præsidenten også, at Mexico gerne vil samarbejde med USA - men ikke på bekostning af Mexicos "suverænitet og værdighed".

Det er en af de første gange, at Nieto tager til genmæle over for den amerikanske præsident, som ikke har været bleg for at rette skarp kritik af Mexico og mexicanske migranter.

Begrundelsen for udsendelsen af soldaterne er, at USA's sikkerhed ifølge Donald Trump "er truet af en drastisk stigning i ulovlig aktivitet på den sydlige grænse".

Udmeldingen kom efter, at Trump over flere dage har rejst kritik af den amerikanske immigrationspolitik, udløst af meldinger om, at en "karavane" af flygtninge fra Honduras i disse dage er på vej igennem Mexico med det formål at søge asyl i USA.

FacebookTwitter