Miami-borgmester: Brug myggespray og dæk jer til

Der er slået myggealarm i Miami, efter 15 personer er blevet smittet med zikavirus.

Borgmester i zika-ramte Miami-Dade County, Carlos Gimenez, hilser på Barack Obama ved en tidligere lejlighed. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Der er ikke umiddelbart nogen mirakelkur mod myggene med det frygtede zikavirus, der er blevet fundet i 15 borgere i distriktet Miami-Dade i Florida.

Derfor er det også de velkendte våben mod myggestik, borgmesteren i distriktet, Carlos Gimenez, opfordrer sine borgere til at gøre brug af.

- Jeg beder alle beboere om at fortsætte med at gøre deres del ved at dræne stående vand, beskytte sig selv og deres familier ved at bruge myggespray og dække sig til, når de går udenfor, særligt i de tidlige morgen- og aftentimer, siger han ifølge CNN.

I fredags fortalte det amerikanske center for sygdomskontrol, CDC, at fire personer i Miami-Dade var smittet med zikavirus og advarede dagen efter gravide mod at nærme sig distriktet, der ligger lidt nord for det centrale Miami.

Siden er der føjet 11 tilfælde til listen over personer, der er smittet med zikavirus i Miami-Dade, og i går bad Floridas guvernør, Rick Scott, de føderale sundhedsmyndigheder om hjælp til at stoppe spredningen af virusset, der kan give underudviklet kranie og hoved hos nyfødte.

Derfor fraråder blandt andet de danske, engelske og norske sundhedsmyndigheder gravide at rejse til Florida.

Facebook
Twitter