Michael Jackson tiltalt for overgreb

Anklagemyndigheden i USA har rejst formelt tiltale mod popstjernen Michael Jackson for overgreb på børn. Syv af anklagerne gælder egentlig pædofili, idet det påståede offer var 12 år gammel, da forbrydelsen fandt sted.

Popstjernen Michael Jackson er formelt blevet tiltalt forpædofili. Han risikerer over 20 års fængsel, hvis han kendesskyldig i de i alt ni anklagepunkter.

De syv handler om seksuelt misbrug af mindreårige børn, mens deto er anklager om, at Jackson gav barnet alkohol for at kunne begåovergreb mod det.

Den 45-årige superstjerne mødte ikke selv op i retten i dencaliforniske by Santa Maria, men hans advokat, Mark Geragos,afviste prompte alle beskyldninger og svor, at Jackson vil vinderetssagen.

12-årig dreng misbrugt

Anklagemyndigheden har ikke oplyst detaljer om det eller demisbrugte børn, men ifølge adskillige amerikanske medier drejer detsig om en dengang 12-årig kræftsyg dreng, der blev misbrugt underbesøg i Jacksons private hjem, The Neverland Ranch, iCalifornien.

Ifølge det tre sider lange anklageskrift blev overgrebene begåetmellem 7. februar og 10. marts i år. Blandt anklagepunkterne erogså flere tilfælde af "omfattende seksuelt samkvem" med et barnunder 14 år.

- Der er flere særlige beskyldninger, som - hvis Jackson bliverkendt skyldig - kan give ubetinget fængselsstraf, og som vil øgeantallet af år, han i så fald skal fængsles, siger den offentligeanklager i Santa Barbara, Tom Sneddon.

Michael Jackson blev for en måned siden anholdt og senereløsladt mod en kaution på 18 millioner kroner. Han kaldte dengangbeskyldningerne for "en løgn" og hævdede, at det kun handlede om atflå ham for penge.

Alvorlige beskyldninger

Den 16. januar skal han møde for retten og formelt erklære, hvordanhan forholder sig til de ni anklagepunkter.

Juridiske eksperter siger til det franske nyhedsbureau AFP, atanklagepunkterne er alvorligere, end de havde regnet med.

- Det er alvorlige beskyldninger, fordi det tydeligvisinvolverer mere end befamling, sagde juraprofessor Laurie Levinsonfra Loyola Marymount University.

For 10 år siden blev popstjernen anklaget for seksuelt misbrugaf en dengang 13-årig dreng. Detaljerne i anklagen kom aldrigoffentligt frem, og sagen kom aldrig for retten, fordi parterneblev enige om et forlig, hvor Jackson betalte en erstatning, somsiges at have været på omkring 25 millioner dollar eller 150millioner kroner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter